’t Schinkel: Kindvriendelijke camping op de Veluwe

Martine van Kuler

Veluwecamping ’t Schinkel is volgens de website de kindvriendelijkste camping op de Veluwe. Dat klinkt goed, dus ik boekte meteen voor het pinksterweekend.

Buitenzwembad

Eind mei is het vast lekker weer, dacht ik toen ik begin april besloot een camping te reserveren voor Pinksteren. Ik ging dus op zoek een camping die leuk is voor kinderen, niet te ver weg en mét een buitenzwembad. Ik kwam uit bij Veluwecamping ’t Schinkel.

Als het weer wat beter is, kun je heerlijk plonsen in de koninklijke hofvijver.
Als het weer wat beter is, kun je heerlijk plonsen in de koninklijke hofvijver.

Kindvriendelijke camping met buitenzwembad

Helaas waren de weergoden ons – en de rest van Nederland – niet gunstig gezind, dus in plaats van zwemkleding pakte ik dikke truien in. En het buitenzwembad? Daar heb ik slechts een foto van gemaakt voor bij deze review.

Gelukkig was het droog toen we vrijdagmiddag de camping op reden. Het was even zoeken naar de receptie, maar eenmaal gevonden was de ontvangst allerhartelijkst. In recordtempo stond het kampement en toen de eerste druppels vielen, zaten wij lekker droog aan de – prima gebakken – frieten.

Ieder kampeerveld heeft wel een speeltoestel of tafeltennistafel.
Ieder kampeerveld heeft wel een speeltoestel of tafeltennistafel.

Kampeervelden met speeltoestellen op camping ’t Schinkel

Pas de volgende ochtend – na een ontbijt met lekkere verse broodjes uit het kleine winkeltje – maakten we echt een rondje over camping ’t Schinkel. Onder een paraplu, want het plenste. En dat maakt dat de aanblik toch iets minder is dan wanneer het zonnetje schijnt. Maar al modderplassen ontwijkend probeerde ik daar doorheen te kijken.

’t Schinkel is een ‘Kinderkoninkrijk’. Dat thema is goed doorgevoerd. Niet alleen door de animatie, maar ook de namen van het zwembad (de hofvijver) en het sanitair (koninklijke badhuizen). Dat laatste was overigens prima in orde, altijd een groot pluspunt.
De kindvriendelijke camping is opgedeeld in velden. Deze hebben allemaal één of meerdere speeltoestellen. Vanaf je kampeerplek kun je dus prima een oogje in het zeil houden.
’t Schinkel heeft een snackbar, maar geen restaurant. Tegenover de camping ligt een Landal-park, waar wél een restaurant is. Wij hebben er een keer gegeten en kwamen meerdere campinggasten tegen.

Zoek maar een plekje voor je auto…
Zoek maar een plekje voor je auto…

Toch wat tips voor camping ’t Schinkel

Wij hebben een prima weekend gehad op camping ’t Schinkel, maar toch een paar kanttekeningen. Wie zich verheugt op de ezels, zoals vermeld op de website, komt bedrogen uit. Dochterlief en ik hebben tevergeefs gezocht naar de ‘Koninklijke stallen’, maar op de plek waar deze volgens de plattegrond die we bij aankomst kregen zouden moeten zijn, lag nu een hondenveld. Jammer, dat dit niet is aangepast op website en plattegrond, want er waren meer kleine dierenvrienden naar op zoek met hun ouders.

’t Schinkel is een autoluwe camping. Op het veld waar wij stonden, mocht de auto niet op de plek blijven staan. Helemaal prima, maar de aangewezen parkeerplekken waren overvol, terwijl de camping dat bij lange na niet was dat pinksterweekend. Op mijn vraag waar ik dan kon parkeren, kreeg ik als antwoord: “Onmogelijk dat het vol is, dat is nog nooit gebeurd. Zoek toch maar een plekje, want ik kan hem niet op mijn rug nemen.” Ai, niet zo aardig.

Verder was de wifi belabberd. Op onze plek tenminste. Normaal kan ik prima zonder, maar nu wilden we graag Eurovisie Songfestival zien. En als je dan toch betaalt voor de wifi, dan wil je natuurlijk wel dat hij het doet.

Zien en doen in de omgeving van camping ’t Schinkel

Op de Veluwe is genoeg te beleven. De locatie van de camping is echt perfect. De Apenheul, pretpark Koningin Julianatoren, Park De Hoge Veluwe; je hoeft je echt niet te vervelen. Wij zijn naar Apeldoorn geweest en hebben ons vermaakt in Klimbos Veluwe.

Al met al hebben we een heerlijk weekend gehad op ’t Schinkel. Ja, de camping viel me ietwat tegen, maar dat komt misschien wel omdat ik A: een luxe paardje ben; B: het rotweer was; C: de informatievoorziening (plattegrond en website) niet up-to-date zijn.

Dus zoek je een camping waar de kids lekker hun gang kunnen gaan, niet te groot en vooral gemoedelijk, dan is ’t Schinkel misschien wel iets voor jou. Op Zoover krijgt de camping trouwens een 7,9.

We hadden een lekker ruime plek op ’t Schinkel.
We hadden een lekker ruime plek op ’t Schinkel.

Informatie over de camping

Camping ’t Schinkel
Adres: Miggelenbergweg 60,
7351 BP Hoenderloo
Land: Nederland
Afstand vanaf Utrecht: ca. 70 km
Geopend: maart – november
Aantal plaatsen: ca. 254 staanplaatsen
Website: Veluwecamping ’t Schinkel

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!