SVR-kampeerder geniet op kleinschalige (boeren)campings van rust en ruimte

Luc Schaepkens

De letters SVR staan voor Stichting Vrije Recreatie. Oftewel, kleinschalig kamperen bij de boer. Voor 10 euro per kalenderjaar kun je SVR-donateur worden en profiteren van alle voordelen. Dat is vooral het voordelig genieten van de rust en de ruimte die het platteland te bieden heeft. Maar er is meer.

SVR-donateur

Voor een tientje per kalenderjaar heb je als SVR-donateur keuze uit 1200 campings in eigen land en nog eens 800 in de rest van Europa. SVR-campings zijn te vinden in Nederland, Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg, Tsjechië, Slowakije, Polen, Litouwen, Slovenië, Hongarije, Roemenië, Spanje, Portugal, Italië, Kroatië, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Engeland en Ierland. En zelfs in Thailand, Indonesië en op de Nederlandse Antillen.

SVR-donateur kan voordelig genieten

Als SVR-donateur krijg je op de aangesloten campings korting. Je hoeft alleen maar even je donateurspas te laten zien. Je kunt kiezen uit een voordelig plekje voor je eigen tent, caravan of camper. Maar je kunt ook kiezen voor een verhuuraccommodatie met alle luxe van dien. Daarnaast heb je gratis toegang tot de jaarlijkse SVR-kampeerbeurzen. Ook krijg je twee keer per jaar een inspirerend informatieboekje. Als SVR-donateur ontvang je verder de nieuwsbrief met campingtips en ervaringen van andere kampeerders. En je kunt met al je vragen zes dagen per week terecht bij het SVR-team.

Maar wat scheelt me dat dan qua prijs, wil je misschien weten. Als SVR-donateur krijgt je op vertoon van je donateurspas op elke aangesloten camping 10 tot 15% korting op het normale tarief. Alle tarieven staan op de SVR-site vermeld, dus dit is nooit een verrassing. Denk dan aan plaatsen voor maximaal 20 euro per nacht. Je doneert 10 euro per kalenderjaar en daarna zit je nergens aan vast. Er is geen automatische verlenging. Donateurs met een woonadres buiten Nederland betalen 15 euro, vanwege hogere portokosten.

SVR campings zijn geschikt voor iedereen

Gezinnen, echtparen zonder kinderen, alleenreizende kampeerders; iedereen kan komen genieten van de boerengastvrijheid. De kampeerplaatsen zijn ruim en de faciliteiten goed. Elke camping heeft zijn eigen karakter. Van een camping speciaal voor 50+, tot een camping met boerderijdieren. Er zijn overigens ook negen speciale Fien en Teun-campings. Dat zijn twee unieke boerderijkindjes die je alles kunnen leren over het buitenleven. Hier lees je wat je op een Fien en Teun camping kunt verwachten.

Nieuwe website

Zo’n 125.000 donateurs gingen je voor. Wil je meteen toegang tot zo’n 2000 gezellige campings tegen een voordelig tarief? Word dan donateur en plan je camping voor volgend jaar. Op de foto boven het artikel SVR camping De Kleve in Diffelen.

Naar de vernieuwde SVR-website.

Op onze site vind je onder het kopje campings bovenaan in de groene balk meer campings. Ze staan onderverdeeld per land en er is een pagina over campings met privé-sanitair. Vaak schrijven we over campings waar we zelf zijn geweest. Zoals campings in Frankrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur