Kabe Van exterieur

Supercomplete 4×4-buscamper uit Zweden: de Kabe Van

Marije Onderwaater

Uit Zweden komt de Kabe Van, een premium buscamper op de Mercedes Sprinter. De rijk uitgeruste Van voelt zich net zo thuis in de koude Scandinavische winters als in snikhete zomers. En voor wie deze buscamper graag een tikkie avontuurlijker heeft, is er de Kabe Van 690 LB 4WD.

Warme zomers? Koude winters? Drukke steden? Ruige weggetjes? De Kabe Van 690 LB 4WD weet er raad mee. Met deze buscamper uit Zweden heb je in de reguliere 2WD-uitvoering al aardig wat power. Dat is te danken aan de 170 pk-motor die bij de standaarduitvoering hoort. Wie graag nog wat extra paardenkrachten wenst, kan ook kiezen voor de vierwielaangedreven versie. De motor krijgt dan een opwaardering naar 190 pk.

Kabe Van 690 LB interieur
Kabe Van 690 LB interieur

9G-tronic en MBUX

In de basis is de Kabe Van 690 LB 4WD gelijk aan de achterwielaangedreven versie. Beide campers zijn 6,97 meter lang en hebben een maximaal toelaatbaar gewicht van 4100 kilo. Dit betekent dus dat bestuurders een C1-rijbewijs nodig hebben, een B-rijbewijs voldoet in dit geval niet. De Kabe Van 690 LB 4WD is standaard uitgerust met onder meer een 9G-tronic automaat, twee airbags, cruise control en diverse assistsystemen. Verder is de camper voorzien van Mercedes’ besturingssysteem MBUX met intelligente spraaksturing en achteruitrijcamera.

Kabe Van 690 LB 4WD
Kabe Van 690 LB 4WD

Enkele bedden en ergonomische bank

De Kabe Van heeft ook in de 4WD-uitvoering een traditionele buscamperindeling. De twee cabinestoelen (draaibaar, in hoogte verstelbaar én met stoelverwarming) en de ergonomisch gevormde bank bieden in totaal vier goedgekeurde zitplaatsen. In de keuken een kookstel met twee pitten, een ronde spoelbak en een compressorkoelkast. De enkele bedden hebben een afmeting van 1,93 x 0,80 meter en zijn tot een groot bed om te bouwen. Door de bedden omhoog te klappen tijdens de reis, is het mogelijk om bijvoorbeeld een fiets mee te nemen. De dinette is tot een derde bed om te bouwen.

Kabe Van 690 LB bedden
Kabe Van 690 LB bedden

Koel of juist warm

Campers en caravans van Kabe staan hoog aangeschreven, onder meer vanwege de goede isolatie. Hierdoor is het in de winter behaaglijk warm en in de zomer lekker koel. De ingelegde ramen van getint glas helpen daar aan mee. De ramen en het mini-Heki dakluik zijn verder voorzien van verduisteringsgordijnen en geïntegreerde traploze horren.

Wil je meer weten over de Kabe Van 690 LB 4WD of de 2WD-uitvoering? Kijk dan hieronder en op de website van Kabe.

SpecificatiesKabe Van 690 LB

Basisvoertuig: Mercedes-Benz 170 pk of 190 pk
Afmetingen (lxbxh): 6,97 x 2,02 x 3,05 meter
Maximaal toelaatbaar gewicht: 4100 kg
Prijs: vanaf 154.930 euro en 170.146 euro (4WD)
Kabe Van 690 LB plattegrond

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…