Super luxe Airstream Pottery Barn spant de kroon

Jos Mark

Een opbouw van 28 ft X 8,5 ft, zo'n 8,50 X 2,50 meter lxb en met een eigen gewicht van 6600Lbs, bijna 3000 kilo. Dat is de nieuwe Airstream Pottery Barn Special Edition.

Airstream

Airstream spreekt tot de verbeelding van ons Europeanen. De glimmend aluminium opbouw met de kenmerkende torpedovorm staat synoniem voor ultra luxe caravans. Aan de andere kant van de grote plas weten ze daar wel raad mee. Samen met de ‘Pottery Barn’ een interieurspecialist die je -denken wij- het beste kunt vergelijken met wat Riviera Maison bij ons is. Hebben de Amerikanen de Airstream Pottery Barn Special Edition ontwikkeld. Saillant detail is dat Bürstner die deze “Wohnfuhlen” trend heeft gezet sinds 3 jaar deel uitmaakt van het Amerikaanse Thor Industries die -je raad het al- ook eigenaar zijn van Airstream caravan.

28 Ft pure luxe in de Airstream Pottery Barn

Wat het meest opvalt op de optielijst van deze special edition van Airstream is dat eigenlijk alles is aangevinkt. Van de automatische stelpoten onder het chassis tot de Fantastic Vent in het dak en van het corian werkblad in de keuken tot het side table hangtafeltje voor aan het raamkozijn. De caravan is ‘winterized’ en heeft contactloze tankmeters. Een digitaal paneel voor het aansturen van alle elektrische componenten is ook standaard en ga zo maar door.
Het enige dat je in de Airstream Pottery Barn nog kunt kiezen is een magnetron in plaats van een oven.

Veel aandacht voor interieurdesign

Als je niet wil opvallen moet je deze Airstream Pottery Barn links laten liggen maar stap je binnen dan waan je jezelf in een luxe strandvilla. Het hele interieur is licht. Natuurlijk heeft een Airstream caravan sowieso de hoogglans aluminium wanden ook in het interieur. Deze Airstream caravan heeft daarnaast witte bovenkasten het keukenblok is in antraciet hout reliëf en alle staande kasten hebben een licht eiken afwerking, de gordijnen zijn zandkleurig. Op verschillende plaatsen kom je het logo tegen van de Pottery Barn. In de hor van de buitendeur, op de flank van de caravan en op de snijplank in de keuken. Het meest opvallende interieurelement is de enorme hoekbank in de kop van de caravan. Hier lijk je makkelijk met vier personen te kunnen ontspannen. De keuken valt op door de grote roestvrijstalen spoelbak en het corian werkblad. Het fornuis heeft drie kookzones op gas en een oven die wij “residential size” zouden noemen. De designkraan is in zwart uitgevoerd en de eerder genoemde snijplank past precies op de spoelbak en is groot genoeg voor een flinke brisket. Tegenover de keuken staat een treinzit met donker tafelblad en lichte stof op de banken.

Een lengte twee indelingen

De Airstream Pottery Barn is er in twee indelingen, het enige verschil is te vinden de de slaapkamer. Want zo mag je dat in deze caravan best noemen. Een indeling met enkele bedden en een met een queensbed. In beide gevallen is de slaapkamer achter in de wagen
Zoals je op de foto’s kunt zien is het allemaal erg licht. Dat in tegenstelling tot het eigen gewicht van deze wagen. Nu zijn Airstream caravans allemaal zwaar naar onze maatstaven maar deze ‘Full Options’ Pottery Barn Special Edition brengt op een haar na 3000 kilo aan de trekhaak. Let even op want de “hitch weight” het gewicht op de trekhaak is met accu en gastanks 410 kilo. Je zult voor deze caravan daarom ook een echte Amerikaanse trekauto moeten hebben. Een Ford Raptor lijkt ons wel wat.
Overigens zijn er op dit moment geen plannen om deze Airstream naar Europa te brengen. De Amerikaanse onderstellen krijgen hier geen typegoedkeuring dus grijze import is ook niet te verwachten.

SpecificatiesSpecs. Airstream Pottery Barn

LxBxH:: 8,53 x2,60 x 2,92
Lengte opbouw:: 8,53
Aantal slaapplaatsen:: 5
Leeggewicht:: 2993 kilo
Maximaal gewicht:: 3447 kilo
Prijs:: 139.422 euro (ex btw)
Website:: Airstream.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.