LMC Innovan 592

Studiemodel LMC Innovan 592: korte buscamper met enkele bedden

Marije Onderwaater

Korte buscampers zijn vaak uitgerust met een dwarsbed. En dat terwijl de enkele bedden in lengterichting juist zo populair zijn. LMC dook de ontwerpstudio in om te kijken of dat niet anders kan. Het resultaat is de LMC Innovan 592, een studiemodel nog, maar mét enkele bedden op een lengte van 5,99 meter.

Met het studiemodel komt LMC tegemoet aan kampeerders die graag én een korte compacte buscamper willen rijden én enkele bedden wensen. Daarbij mochten de lengtebedden niet ten koste gaan van de bewegingsruimte in de rest van de camper. Met de LMC Innovan 592 denkt de camperbouwer uit het Duitse Sassenberg een heel eind op weg te zijn. Bezoekers van de CMT in Stuttgart konden het studiemodel onlangs al bekijken. En dat niet alleen: ze mochten ook hun mening over de buscamper delen. Die resultaten gebruikt LMC voor de verdere ontwikkeling van de Innovan 592.

Het beste van Fiat en Ford

Voor dit prototype combineert LMC interieurelementen uit de Innovan 590, die op Ford staat, en de Innovan 600 op Fiat. Een no-brainer is de stahoogte die de Ford biedt, een ruime 2 meter. Die is natuurlijk van harte welkom in een buscamper die verder zeer compact is ingedeeld. Ook het rijcomfort van de Ford neemt LMC mee in de Innovan 592. Kenmerken van de 600 op Fiat zijn onder meer de koelkast op de kopse kant van het keukenblok.

LMC Innovan 592 interieur
De LMC Innovan 592 heeft een slim ingerichte keuken en badkamer.
LMC Innovan 592 interieur
De LMC Innovan 592 heeft een slim ingerichte keuken en badkamer.

Slim ingedeelde keuken en badkamer

De ruimte voor enkele bedden in een korte buscamper moet ergens vandaan komen. LMC speelt in het studiemodel daarom met de ruimte van de keuken en de badkamer. Het compacte keukenblok heeft een uitschuifbaar werkblad. Wanneer de keuken in gebruik is, schuift het rechterdeel van het blad over de bedden. Dit gedeelte heeft een draaglast van 40 kilo en is dus bijvoorbeeld geschikt voor een koffieapparaat. Is de keuken niet in gebruik? Dan schuift het blad terug over de rest van het keukenblok. Onder het bed is nog een uittrekbare voorraadkast te vinden. Het sanitair is klein, maar functioneel. Alles is aanwezig: een douche, toilet en wastafel. Is het tijd om te douchen, dan schuift het draaibare toilet in een opbergruimte onder het bed en klapt de wastafel tegen de wand. Beide zijn makkelijk weer terug te halen. De enkele bedden achterin hebben een afmeting van 2,02 x 0,74 cm en 1,81 x 0,73 meter. Ze zijn ook samen te voegen tot een tweepersoonsbed van 2,02/1,81 x 1,88 meter. Eronder is ruimte om bagage op te bergen. Tijdens de reis is het middendeel weg te klappen, waardoor plek ontstaat om bijvoorbeeld fietsen mee te nemen.

Het is nog niet bekend wanneer de LMC Innovan 592 in productie gaat. LMC gaat nu eerst aan de slag met de reacties op dit studiemodel. Wil je deze buscamper in z’n geheel zien? Bekijk dan de vlog van DW vanaf de CMT.

LMC Innovan 590 groot dwarsbed
De LMC Innovan 590 met een groot dwarsbed.
LMC Innovan 590 groot dwarsbed
De LMC Innovan 590 met een groot dwarsbed.

Ook nieuw: LMC Innovan 590 met groter dwarsbed

Op de CMT presenteerde LMC ook een nieuwe uitvoering van de Innovan 590, de eerste LMC-buscamper op Ford, die vorig jaar werd geïntroduceerd. Om deze camper ook toegankelijk te maken voor langere kampeerders, heeft LMC de Ford nu zogenoemde ‘wangen’ aan de achterzijde gegeven. Het resultaat zie je op de foto hierboven. Hierdoor ontstaat ruimte voor een grote dwarsbed, dat een oppervlak van 1,48 x 2,02 meter heeft. Dat is een stuk breder dan het bed in de eerdere Innovan 590, waar het dwarsbed 1,90 meter was.

LMC Innovan 590 2023
De nieuwe LMC Innovan 590
LMC Innovan 590 2023
De nieuwe LMC Innovan 590

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…