Stijgende verkoop van de kampeerauto zet door in 2021

Luc Schaepkens

De kampeerauto blijft onverminderd populair. In de eerste twee maanden van 2021 zijn er 13% meer nieuwe kampeerauto’s geregistreerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Kampeerauto in trek: nieuw en tweedehands

Niet alleen kwamen er in januari en februari meer nieuwe campers op de weg. Ook werden er meer gebruikte campers verkocht. Dat blijkt vandaag uit cijfers van de BOVAG en RDC. In totaal verkocht de vakhandel 1.964 kampeerauto’s in de eerste twee maanden van het jaar. Bij particulieren onderling veranderden nog eens 2.141 campers van eigenaar. Het aantal dit jaar verkochte nieuwe campers staat na twee maanden op 327 stuks. Dat is een toename van 13%. Nieuwe en gebruikte caravans zijn minder in trek.

Goede vooruitzichten

De kampeerauto blijft daarmee – na de verkooprecords van vorig jaar – onverminderd populair. Over 2020 werden er in ons land 2.400 nieuwe kampeerauto’s verkocht. “Met het vooruitzicht dat kamperen ook dit jaar voor velen een aantrekkelijk en vooral coronaproof vakantiealternatief gaat zijn en met de heropening van showrooms – op afspraak – vanaf woensdag 3 maart, is de verwachting dat de interesse in campers en caravans de komende tijd groot zal zijn”, zo stelt de brancheorganisatie.

Ook tegenwind

Er is ook tegenwind, zo waarschuwt de BOVAG. Er is namelijk sprake van vertraging bij de levering. De voorraad slinkt en de internationale productiecapaciteit staat onder druk. De wereldwijde coronamaatregelen zorgen voor leveringsproblemen. Daar komt bij dat de toevoer van onderdelen vanuit Azië stokt door een tekort aan containers.

Wil je weten welke vijf campers vorig jaar het meest zijn verkocht? Dat lees en zie je hier.

De zeven bestverkochte caravans van 2020? We hebben ze hier op een rij gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur