Stadscamping en camperplaats Den Driesch in Valkenburg tijdelijk gesloten

Marije Onderwaater

Het is een begrip in Zuid-Limburg: stadscamping en camperplaats Den Driesch in Valkenburg. Traditiegetrouw weet Den Driesch ook in de winter kampeerders te trekken. Maar dit jaar is het er stil: tot half april zijn de camping en camperplaats Valkenburg gesloten.

Sluiting

Het nieuws staat te lezen op de website van Den Driesch. “Tot medio april 2022 zijn zowel de camping als de camperplaats gesloten. Aangezien wij bezig zijn met een overname van ons bedrijf, kunnen er momenteel geen reserveringen worden aangenomen. Actuele informatie volgt zo spoedig mogelijk op deze website”, zo schrijft de familie. Zowel camperplaats Valkenburg als de camping sloten per 1 oktober 2021 de deuren.

Bezoek aan Valkenburg vanaf stadscamping Den Driesch

Camperplaats Valkenburg hoort bij stadscamping Den Driesch. Camperaars kunnen normaal gesproken gebruik maken van de faciliteiten van de camping. Den Driesch ligt tussen de Wilhelminatoren – met kabelbaan en rodelbaan – en de ruïne van Valkenburg en is geliefd bij toeristen. Ook in de wintermaanden weten veel camperaars deze plek te vinden om vanaf hier een bezoekje te brengen aan kerststad Valkenburg.

Ook Campingtrend bezocht Den Driesch meerdere keren, zoals je kunt zien in onderstaande video, die je ook kunt vinden op het YouTube-kanaal van Campingtrend. Hoe het nu verder gaat met de camping en wanneer Den Driesch weer reserveringen aanneemt, is even afwachten.

Na de coronapauze van vorig jaar is het binnenkort weer volop kerst in Valkenburg. Van 12 november 2021 tot en met 9 januari 2022 vind je overal lichtjes en gezelligheid. Natuurlijk zijn de beroemde kerstmarkten in de grotten ook weer geopend. Kijk voor alle ins & outs over Kerststad Valkenburg op de website.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…