Sprite caravans vernieuwt Cruzer-serie

Martine van Kuler

Sprite caravans heeft groot nieuws: voor modeljaar 2024 vernieuwt het namelijk de gehele Cruzer-serie. Het topmodel van de Britse fabrikant krijgt onder meer een nieuw front en een moderner interieur.

De Cruzer-serie is het beste wat Sprite caravans te bieden heeft, en als we de Britse fabrikant mogen geloven wordt het alleen nog maar luxer, strakker, moderner en – in sommige gevallen – breder.

Strak exterieur voor Sprite Cruzer

De meeste Cruzers waren 2,25 meter breed. Om van binnen een ruimtelijker effect te creëren, komt daar 3 centimeter bij. De wide bodies, de nu al bredere indelingen van de Sprite Cruzer, blijven als vanouds 2,44 meter breed. Voor alle Cruzers geldt bovendien dat zij een nieuw front krijgen. Gecombineerd met een andere strakke buitendecoratie zorgt dit voor een modern uiterlijk.

Sprite Cruzer
De Sprite Cruzer krijgt een moderner interieur.
Sprite Cruzer
De Sprite Cruzer krijgt een moderner interieur.

Engelse klasse in Cruzer

Bij een modern exterieur hoort natuurlijk ook een modern interieur. Reden voor Sprite caravans om te kiezen voor een nieuwe stoffering. Ook de gordijnen en gestoffeerde panelen zijn meegenomen. De oude vitrage maakt plaats voor luxere Horrex-rollo’s. Het meubilair krijgt een nieuwe kleurstelling; een combinatie van hout, antraciet en wit.

De badkamers in de Cruzers zijn aangepast aan de huidige tijd: moderne meubels en strakke wastafels. Dit geldt ook voor de keukens, die een brede besteklade en nieuwe kranen hebben gekregen. Ook de achterwand en het werkblad zijn vernieuwd. Alle modellen zijn voorzien van een 133 liter Dometic Slimline-koelkast.

De Sprite Cruzer komt er in zes indelingen. Allemaal hebben ze een ruime badkamer met aparte doucheruimte.

Sprite Mondial SE
Frisse nieuwe gordijnen voor de Sprite Mondial SE.
Sprite Mondial SE
Frisse nieuwe gordijnen voor de Sprite Mondial SE.

Nieuwe indeling voor Mondial SE

De modernisering van de Cruzer is niet het enige dat Sprite caravans in petto heeft voor modeljaar 2024. De Britse fabrikant voert ook een wijziging door in de Mondial SE, zij het een kleine. Komend seizoen krijgt de serie namelijk nieuwe gordijnen én komt er een nieuwe indeling bij: die met de eindkeuken die we al kennen uit de Alpine Sport.

De Mondial SE is verkrijgbaar vanaf 28.395 euro. Voor de Cruzer SR moet je minimaal 36.595 euro neertellen. Klik op onderstaande button voor meer info over Sprite caravans.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!