Sneller dan snel: 5 pop-up tenten op een rij

Marije Onderwaater

De eerste schoolvakanties zijn dit weekend van start gegaan. Een mooi moment om vijf pop-up tenten uit te lichten. Een pop-up tentje is ideaal als bijzettent voor de kinderen én om snel op te zetten op een overnachtingscamping. Ga je er liever mee naar een festival? Dat kan natuurlijk ook! Hieronder een kleine greep uit het pop-up aanbod.

Quechua 2 seconds fresh & black

Zeg je pop-up tent, dan zeg je Quechua. Het outdoormerk van Decathlon is onlosmakelijk verbonden met de opgooitentjes. De Quechua 2 seconds fresh & black staat – de naam zegt het al – in twee seconden. De binnentent heeft een afmeting van 1,20 x 2,10 meter. Binnen blijft het – ook overdag met felle zon – lekker donker dankzij de fresh & black-buitenstof. Dankzij de ventilatieopeningen heb je aan frisse lucht geen gebrek in deze tent. DezeQuechua 2 seconds fresh & black voor twee personen kost 79,99 euro. Je koopt hem hier.

De Quechua 2 seconds fresh & black.
De Quechua 2 seconds fresh & black.

Obelink Duo 4 pop-up

Wil je met vier personen snel overnachten of hebben de kids wat meer ruimte nodig? Dan is deze Obelink Duo 4 pop-up de oplossing. De naam zegt het al: dit is een pop-up tent voor vier personen. In deze vis-à-vis tent liggen de slaapcabines tegenover elkaar. De cabines hebben een afmeting van 1,30 x 1,70 meter. Dankzij het vaste kuipzeil kan er geen water of ongedierte in de tent komen. De deur is voorzien van een horrengaas. Ook heeft de tent aan weerszijden een ventilatieopening die met de scheerlijnen is open te zetten. DeObelink Duo 4 pop-up tent kost 139 euro en is hier te koop.

De Obelink Duo 4 pop-up tent.
De Obelink Duo 4 pop-up tent.

Trespass Gerbera Circle Swift 2 pop-up tent

Voor kampeerders die van kleur houden, is de Trespass Gerbera Circle Swift 2 pop-up tent een aanrader. Onopvallend kamperen is er alleen niet bij met deze knalroze tent, die een afmeting heeft van 2,45 × 1,45 × 1,00 meter. De tent is gemaakt van brandvertragend 190T PU-polyester en is dankzij de getapete naden waterdicht. In de deur zit een horrengaas. De tent zit samen met de haringen en scheerlijnen in een draagtas. De Trespass Gerbera Circle Swift 2 pop-up tent kost 84 euro en is onder meer hier verkrijgbaar.

De Trespass Gerbera Circle Swift 2 pop-up tent.
De Trespass Gerbera Circle Swift 2 pop-up tent.

Coleman Galiano 2

Twee personen kunnen overnachten in de Coleman Galiano 2 pop-up tent (zie ook de hoofdfoto van dit artikel). Eenmaal opgezet is dit tentje 2,30 meter lang en 1,35 meter breed. De binnenhoogte is 0,90 meter. Zoals het een pop-up tent betaamt, staat ook de Coleman Galiano 2 binnen een mum van tijd. Het is een kwestie van uitvouwen en klaar. De tent komt met glasvezel stokken, scheerlijnen en haringen, en weegt ingepakt 2,5 kilo. De Coleman Galiano 2 pop-up tent kost 59,99 euro en is onder meer hier te koop. De tent is er ook in een vierpersoonsuitvoering. Daar hangt een prijskaartje van 121 euro aan.

De Coleman Galiano 2.
De Coleman Galiano 2.

Bardani Escape 18

Uitslapen is geen probleem in de Bardani Escape 180 pop-up tent. De donkere binnentent houdt het felle licht buiten. Dankzij het Climate Control Systeem met ventilatiepunten aan de voor- en achterzijde blijft het binnen ook nog eens koel en goed geventileerd. De buitentent is gemaakt van Protec UV50-polyester met een zilvercoating aan de binnenkant. De boogstokken zijn van glasfiber en de tent heeft een kuipgrondzeil van het stevige Oxford-polyester. De tent is 2,50 meter lang en 1,80 meter breed, en daarmee dus geschikt voor twee personen. De Bardani Escape 180 kost 115 euro en is onder meer hier te koop.

Liever geen pop-up tenten, maar andere bijzettentjes? Check dan dit artikel!
En met een tipitent zie je op de camping pas echt alle ogen op je gericht.

De Bardani Escape 180.
De Bardani Escape 180.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…