Het duurzaamste kampeerproduct: Karsten Blueline.

Slapen onder oude spijkerbroeken: de Karsten Lacerta Blueline tunneltent

Marije Onderwaater

Een grappig idee: een deel van het tentdoek van de Karsten Lacerta bedekte ooit iemands billen en benen. Nou ja, niet letterlijk natuurlijk. Het zit zo: de tunneltent Karsten Lacerta is nu ook verkrijgbaar in de Blueline-uitvoering. En in deze uitvoering is het tentdoek gemaakt van hoogwaardig katoen én gerecyclede spijkerbroeken.

Karsten Lacerta

Het tentdoek van de Blueline bestaat voor vijftig procent uit spijkerbroeken. Hierdoor hoeft er geen nieuw katoen te worden gesponnen en dat scheelt per tent maar liefst 100.000 liter water. En voor de YKK-ritsen maakt Karsten gebruik van gerecyclede PET-flessen.

De Karsten Lacerta tent is best een flinke jongen. Zonder luifel heeft hij een lengte van 4,70 meter. Met luifel komt daar nog eens 1,60 meter bij. Voor de snelle rekenaars onder ons: ja, dat is dus een totale lengte van 6,30 meter. Deze tent is 3,25 meter breed en 2,20 meter hoog. Een knappe kampeerder die hier zijn hoofd weet te stoten. De Lacerta is echt een tent voor het hele gezin. In het slaapgedeelte is plek voor vier personen.

Het interieur van de Karsten Lacerta Blueline tent.
Het interieur van de Karsten Lacerta Blueline tent.

Flexibele leefruimte in Karsten Lacerta tunneltent

Het 15 m2 grote leefgedeelte is normaal gesproken voldoende voor het hele kampeergezelschap. Toch kan het gebeuren dat het op regenachtige dagen wat krap wordt. Om dit op te lossen, heeft Karsten de flexibele leefruimte bedacht. Met een uitbreidingsset is het mogelijk om de luifel bij de binnentent te betrekken. Deze set bestaat uit een schuine voorwand met twee deuren en een kuipzeil waarmee het kuipzeil in de binnentent wordt verlengd. Op die manier is het leefgedeelte te vergroten tot 24 m2. En dat is best handig als je met z’n allen een dagje in de tent verblijft.

De tent inclusief de uitbreidingsset.
De tent inclusief de uitbreidingsset.

Milieuvriendelijker

Zoals gezegd heeft de Karsten Lacerta tunneltent een bisonyl kuipzeil. Dit is gemaakt van restbisonyl, dat wordt samengesmolten tot een reçupasta. Hierdoor ontstaat bisonyl dat milieuvriendelijker is geproduceerd.

De opstaande rand van 25 centimeter is bij de ingang te verlagen, wat voorkomt dat je letterlijk de tent in struikelt. Bij regen of ’s nachts klap je hem weer omhoog waardoor insecten niet via de grond naar binnen kunnen komen. De grote ramen in het leefgedeelte en de luifel zorgen voor veel daglicht. Natuurlijk is de tent voorzien van ventilatieroosters.

Oer-Hollands, dus stormvast en regenbestendig

Karsten heeft voor de Lacerta tunneltent gebruik gemaakt van ademend 100% Ten Cate BlueCAMP-katoen. In de Blueline-uitvoering is dit katoen dus gemixt met gerecyclede spijkerbroeken. Deze gezinstent is stormvast en regenbestendig. Dat kan ook niet anders, aangezien Karsten een oer-Hollands merk is.

Naast de uitbreidingsset voor de flexibele leefruimte (à 619 euro) biedt Karsten nog meer opties voor deze gezinstent. Zo zijn er onder meer een regenluifelset, een organizer en een behoorlijk grote kastenwand verkrijgbaar. De Karsten Lacerta Blueline-editie kost 2799 euro.

De Karsten Lacerta met de regenluifel.
De Karsten Lacerta met de regenluifel.

Lacerta in beige met zwarte accenten

Deze gezinstent is ook in de reguliere uitvoering te koop: beige van kleur, gecombineerd met zwarte accenten. Deze kleurstelling oogt fris van buiten en lekker licht van binnen. In de beige uitvoering kost de Karsten Lacerta tunneltent 2.549 euro. Hier lees je ons eerdere artikel over deze tent.

De Karsten Lacerta tent in de reguliere uitvoering.
De Karsten Lacerta tent in de reguliere uitvoering.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…