Slapen onder de sterrenhemel: LMC test caravan met cabriodak

Luc Schaepkens

De Duitse caravanbouwer LMC – onderdeel van de Erwin Hymer Group – test momenteel een bijzondere caravan. Deze LMG Style 450 D is namelijk uitgerust met een cabriodak.

Caravan met Cabriodak nieuwe optie?

Oké, het idee van een caravan met Cabriodak is niet nieuw. Onze eigen Nederlandse trots in caravanland – de Lume – heeft het bijvoorbeeld ook al. En ook nog eens een maatje groter. Want bij de Lume vouwt het hele dak weg. Maar het idee van LMC om een cabriodak – of beter gezegd: een vouwdak – te introduceren, is wel leuk. We zien een trend naar steeds meer en grotere dakluiken. In veel caravans zit er boven het voorraam nog een tweede raam, dat meestal panoramaraam wordt genoemd. Vanuit de zithoek of vanachter het aanrecht heb je vrij uitzicht naar boven. Bijkomend voordeel: veel daglicht in het interieur. LMC plaatst het cabriodak in de Style 450 D boven het queensbed. Kun je ’s avonds sterren tellen in plaats van schapen.

Het gaat bij dit cabriodak nog om een concept. LMC onderwerpt het momenteel aan een zogenoemde stress-test. Daarbij is met name de waterdichtheid een belangrijke factor. Je moet niet nat worden in het bed eronder als het eens flink regent. Zo moet het dak bestand zijn tegen hogere snelheden en het cabriodak moet onder de meest uitdagende omstandigheden op zijn plek blijven. Het cabriodak in de LMC is elektrisch te openen en sluiten. Dus ook de motor wordt aan een test onderworpen. Die moet het namelijk wel blijven doen, zodat je niet uit bed hoeft om het cabriodak te sluiten. Pas als alles naar de zin van LMC is, wordt het dak geïntroduceerd. Waar wij benieuwd naar zijn is hoe LMC de muggen buiten de deur houdt. Slapen onder de sterrenhemel lijkt ons namelijk fantastisch!

LMC bouwt overigens ook caravans met een slaaphefdak. Dan zijn er twee extra slaapplaatsen voorhanden. Kinderen zijn dol op deze ‘speelzolder met uitzicht’. De caravanserie Style van LMC heeft als doelgroep jonge gezinnen. De serie kent zes verschillende indelingen. Er zijn tot aan zes slaapplaatsen aan boord. Maar er is ook een Style Lift, met hefbed. Daarvan zijn trouwens twee indelingen beschikbaar.

De Nederlandse Lume Traveler LT 540 met cabriodak zien? Lees dan ons artikel compleet met video.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur

LMC