Campings pumptrack

Skaten, steppen en BMX’en: campings met een pumptrack

Marije Onderwaater

Zijn jouw kinderen onlosmakelijk verbonden met hun stuntstep, skateboard of BMX-fiets? Of ben jij dat zelf misschien wel? Kies dan voor een van deze campings met een pumptrack in Nederland én daarbuiten.

Le Pin Parasol in La Chapelle Hermier, Frankrijk

La Chapelle Hermier ligt in de Franse Vendée, niet ver van de kust. In dit dorp is camping Yelloh! Village Le Pin Parasol gevestigd. Zoals op veel Yelloh!-campings is hier van alles te doen. Het zwembadcomplex is 2500 m2 groot en de camping ligt op loopafstand van een meer. Ons gaat het natuurlijk om de pumptrack. Wie geen eigen BMX-fiets heeft, kan er eentje huren op de camping. Er zijn ook fietsen te huur voor een tochtje door de omgeving. Verder heeft Le Pin Parasol diverse sportterreinen, speelvelden, een springkussen en nog veel meer. Voor ouders die willen relaxen wanneer hun kinderen de pumptrack verkennen, is er goed nieuws: de camping heeft ook een bar met tapas en cocktails.
Yelloh! Village Le Pin Parasol

Campings met pumptrack Le Pin Parasol
Camping Le Pin Parasol
Campings met pumptrack Le Pin Parasol
Camping Le Pin Parasol

Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk, Nederland

‘Bulten, bochten en heuvels volgen elkaar snel op in het afwisselende parcours’, schrijft vakantiepark De Twee Bruggen op de eigen website over de pumptrack. Vakantiegangers kunnen hier terecht met hun eigen step, skateboard of BMX. De Twee Bruggen verhuurt ook crossfietsen en beschermingsmiddelen. Deze vijfsterrencamping in Winterswijk heeft toeristische staanplaatsen en meerdere huuraccommodaties. Campinggasten kunnen buiten én binnen zwemmen, en er is een restaurant.
Vakantiepark De Twee Bruggen

Vakantiepark De Twee Bruggen
Vakantiepark De Twee Bruggen
Vakantiepark De Twee Bruggen
Vakantiepark De Twee Bruggen

Camping Marina di Venezia in Cavallino-Treporti, Italië

Hou je van kleine rustige campings? Dan kan je camping Camping Marina di Venezia aan de Adriatische kust in Italië wel overslaan. Maar goed, op heel kleine campings vind je waarschijnlijk ook geen pumptrack. Die is er wél op Marina di Venezia. Sinds 2021 kunnen kinderen en volwassenen hier hun kunsten vertonen. De camping zelf heeft maar liefst 3000 plaatsen, al spreekt Marina di Venezia zelf liever van ‘groene oases’. Op deze camping aan het strand is alles te vinden: van zwembad tot restaurant en van speeltuin tot entertainment.
Camping Marina di Venezia

Marina di Venezia pumptrack
Marina di Venezia
Marina di Venezia pumptrack
Marina di Venezia

River Camping Bled in Lesce, Slovenië

Twee kilometer van het Meer van Bled ligt River Camping Bled, die uitzicht biedt op de bergketen Karawanken. Op deze camping vind je onder meer een zwembad, een speeltuin én een 600 m2 grote pumptrack. De pumptrack is toegankelijk voor kinderen en volwassenen die op de camping vakantie vieren. Het voetpad naast de camping leidt naar rivier de Sava, waar een strandje is aangelegd, omringd door honderd jaar oude pijnbomen. De Sloveense hoofdstad Ljubljana ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de camping.
River Camping Bled

River Camping Bled pumptrack
River Camping Bled
River Camping Bled pumptrack
River Camping Bled

De Kleine Wolf in Ommen, Nederland

De Kleine Wolf in Ommen heeft maar liefst twee pumptracks. De Kidstrack is 43 meter lang en bedoeld voor kinderen tot 6 jaar. En dan is er nog een pumptrack van 181 meter lang. Op een speciaal platform kunnen ouders en andere belangstellenden de verrichtingen van de actievelingen bewonderen. Op de pumptrack is het verplicht om een helm en andere bescherming te dragen. Wie dit niet heeft, kan het bij de receptie huren. Kinderen onder de 8 jaar mogen alleen met toezicht op de pumptrack. De Kleine Wolf biedt kampeerplaatsen en huuraccommodaties, waaronder lodges en chalets. Verder zijn er allerlei faciliteiten, zoals animatie, een dierenweide, een indoor speeltuin, zwembaden en een zandstrand.
De Kleine Wolf

De Kleine Wolf
De Kleine Wolf
De Kleine Wolf
De Kleine Wolf

Frutigresort in Frutigen, Zwitserland

In het Zwitserse Frutigen, in het Berner Oberland, ligt Frutigresort mét bijbehorende camping. Op het terrein zijn buiten- en binnenzwembaden, een midetgolfbaan, een ondergronds gangenstelsel waar kinderen kunnen spelen, een klimtoren én een pumptrack. Op de pumptrack kunnen kinderen en volwassenen zich uitleven. Fietsen zijn eventueel te huur. De camping is het gehele jaar geopend. Er zijn 75 toeristische staanplaatsen, die ook geschikt zijn voor grote campers. In de omgeving is veel te doen, waaronder paragliden en meer sportieve activiteiten.
Website Frutigresort

Frutigresort
Frutigresort
Frutigresort
Frutigresort

Geen campings met een pumptrack?

Zijn campings met een pumptrack niet aan jou besteed en ga je liever wandelen? Kijk dan eens naar deze campings langs het Stellingenpad, de Wandelroute van het Jaar 2023. Of bezoek je liever de Italiaanse meren?

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…