Slingers tent camping
De slingers gaan voor elke verjaardag mee naar de camping.

Second Tent Event: koop of verkoop een tent

Martine van Kuler

Ligt jouw oude tent stof te vangen op zolder? Of ben je juist op zoek naar een nieuw exemplaar? Tijdens het allereerste Second Tent Event op zondag 21 mei kun je je oude tent verkopen of een tweedehands tent scoren.

Er liggen veel tenten ongebruikt op zolder. Ze zijn te klein, te groot, te zwaar, te oubollig, te wat-dan-ook… Voor jou! Want ze zijn nog lang niet aan pensioen toe en verdienen een plekje in het gras, zo schrijven initiatiefnemers Eva van Meerten, Esther Frerichs en Petra Knoth van Second Tent Event. En precies daarom organiseren zij een eendaagse pop-up camping op recreatieterrein het Doornse Gat in Doorn.

Geef tenten een tweede kans

Tijdens het evenement zetten verkopers hun tent op en bieden deze te koop aan. Alle tenten zijn welkom, van vrijwel nieuwe tot retro tenten en van familietenten tot pop-up exemplaren. “Wij willen het maken van duurzame keuzes binnen de kampeerbranche stimuleren. De (ver)koop van tweedehands tenten en tentreparaties zijn hier een geweldig middel voor. We willen bezoekers laten inzien dat hun kampeerspullen niet in wegwerpartikelen veranderen zodra zij ze niet meer nodig hebben. Én dat een tent verkopen simpel en leuk kan zijn”, aldus de initiatiefnemers van Second Tent Event.

Eendaagse pop-up camping in het bos

Het Second Tent Event is meer dan alleen een markt voor tweedehands tenten. Eigenlijk is het een soort minifestival, want er is muziek, er staan foodtrucks en er branden vuurkorven. Kinderen kunnen marshmallows roosteren en broodjes bakken, terwijl hun ouders op zoek gaan naar een tent voor de volgende vakantie.

Het Second Tent Event vindt plaats op zondag 21 mei tussen 11.00 en 17.00 uur op recreatieterrein het Doornse Gat in Doorn. Het is gratis voor bezoekers, maar als je een tent wilt verkopen betaal je 19,50 euro. Gun jij jouw tent een tweede leven? Meld je dan aan via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!