Schwimmbad Camping Mössler (Oostenrijk)

Marije Onderwaater

Een camping in Oostenrijk, dáár wilden we echt eens vakantie vieren. Na een korte online zoektocht kwamen we uit bij Schwimmbad Camping Mössler in Döbriach (Karinthië) aan de Millstätter See.

Kindvriendelijke camping bij Millstätter See

Schwimmbad Camping Mössler – die door een sympathieke familie wordt gerund – is een zeer kindvriendelijke camping. Wij staan op plaats 30, lekker dicht bij de campingwinkel, de speeltuin en het zwembad. Naast die centrale speeltuin bevindt zich nog een recreatieruimte met een ballenbak, games en (zeer belangrijk voor de wat oudere jeugd) wifi. Op de camping vind je aan het uiteinde nog een speeltuin. Verder is er een groot speelveld met onder meer een kabelbaan en genoeg ruimte om te voetballen. Onze twee jongens (de één destijds ruim 8 jaar en de ander 5 jaar en 51 weken oud) hebben we in onze vakantieweek bijna niet gezien. Al een uur na aankomst vinden ze vriendjes. De keuze voor een plek vlakbij de speeltuin bleek een zeer goede. We hoorden ze plezier maken terwijl we zelf lekker voor onze tent zaten.

Zwembad: klein, maar fijn

Het zwembad van rvs is klein, maar fijn. Door het rvs doet het zwembad schoon en modern aan. In onze week op de camping heb ik hier elke ochtend vijftig baantjes getrokken. Je ochtend beginnen in een verwarmd zwembad met uitzicht op de Oostenrijkse bergen is echt ontzettend lekker. ‘s Middags gaan we vaak met de kinderen zwemmen. Eerlijk is eerlijk, het zwembad is dan vaak wel erg vol, maar toch hebben we het hier steeds naar onze zin. Om het zwembad staan ligbedjes, maar die zijn in het hoogseizoen wel vaak bezet.

Schwimmbad Camping Mössler heeft een goed restaurant. Binnen spreekt het ons niet heel erg aan, maar buiten kan je echt heerlijk zitten. Het restaurant ligt naast de receptie en tegenover de speeltuin. Dat vinden wij dus echt een win-winsituatie. Wij drinken een drankje en wachten op ons eten, terwijl de kinderen plezier maken in de speeltuin. Het eten smaakt ons hier goed en dat geldt ook voor de Aperol Spritz

Links onze plek. De camping loopt nog een flink stuk door naar achter.
Links onze plek. De camping loopt nog een flink stuk door naar achter.
Genoeg ruimte voor de handstand op het kampeerveldje.
Genoeg ruimte voor de handstand op het kampeerveldje.
Het zwembad is simpel, maar erg fijn!
Het zwembad is simpel, maar erg fijn!

Verse broodjes en koud bier

Tussen het restaurant en de receptie vind je de campingwinkel. Erg klein, maar hier kan je ‘s ochtends heerlijke verse broodjes en andere basisbenodigdheden (zoals koud bier) kopen. Vlakbij de camping vind je nog twee supermarkten.

Wij maken gebruik van het sanitairgebouw dat vlakbij de receptie en naast het zwembad ligt. De kop hierboven zegt het al: het is behoorlijk gedateerd, maar wel schoon. En dat laatste vinden we nog altijd het belangrijkste. Hoe de andere sanitairgebouwen op de camping zijn, hebben we eigenlijk niet gezien. De afwasgelegenheid is binnen in het gebouw en behoorlijk somber. We hebben mooiere plekken gezien om af te wassen. Maar ook dit is verder wel in orde.

Wij hebben het erg fijn gehad op Schwimmbad Camping Mössler. We hadden dan ook ontzettende mazzel met het weer. Dus zoek je een camping in Oostenrijk, dan is dit zeker een aanrader.

Uitzicht op de speeltuin vanaf het restaurantterras.
Uitzicht op de speeltuin vanaf het restaurantterras.

Zien en doen in de omgeving van de Millstätter See

De omgeving rond Schwimmbad Camping Mössler is prachtig. Door autoproblemen zijn we helaas een beetje beperkt in de bestemmingen die we kunnen bezoeken. Toch bekijken we een paar leuke plaatsjes, waaronder Seeboden. Spittal an der Drau vinden we heel mooi.

Vanaf de camping loop je in een klein kwartier naar de Millstätter See. Aan het meer vind je verschillende strandbaden. De een spreekt ons meer aan dan de ander. Uiteindelijk zitten en zonnen we het fijnst bij Strandbad Tschinder. De kinderen kunnen hier spelen en glijden op de waterglijbaan en er is een fijne pizzeria. We huren hier ook een waterfiets om met z’n vieren het meer op te gaan. Echt een aanrader, want het meer is zo prachtig! Voor onze week op de camping in Oostenrijk nemen we alle vier een Millstätter See Inclusive Card. Deze kost 7,50 euro per persoon. Hiermee heb je in je vakantie onbeperkt toegang tot de strandbaden, maar ook tot musea etc.

Prachtig uitzicht vanaf een waterfiets op de Millstätter See.
Prachtig uitzicht vanaf een waterfiets op de Millstätter See.

Informatie over de camping

Schwimmbad Camping Mössler
Adres: Glanzer Str. 24, 9873 Döbriach
Land: Oostenrijk
Afstand vanaf Utrecht: ca. 1079 km
Geopend: april – oktober
Aantal plaatsen: 170
Website: Schwimmbad Camping Mössler

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…