Satfinder op je mobieltje

Luc Schaepkens

Wil je televisie kijken, dan moet je schotel de satelliet kunnen vinden. Je ziet nog wel eens iemand bezig met zo’n piepende satfinder, roepend naar iemand die binnen meekijkt. Het kan echter ook heel modern met een Satfinder-app op je mobiele telefoon.

Satfinder-app snel en eenvoudig

Een app om te kijken of je schotel snel een satelliet kan vinden. Of andersom, die ziet of de satelliet jouw schotel wel kan zien. Is er vrij zicht, staan er geen gebouwen of bomen in de weg? Het werkt vrij eenvoudig. Zet de app op je telefoon, ga op de plek staan waar je schotel staat (of komt te staan) en zet hem aan. Stel vervolgens de afmetingen van je schotel in, hoogte en breedte, zoek uit de lijst de satelliet of satelieten die je wilt hebben. Vervolgens kijk je met je telefoon in de richting van de satelliet en zie je op je scherm waar hij zit. Je ziet ook meteen of er vrij zicht is. Uitgaande van vrij zicht hou je de telefoon bij de schotel en kun je precies zien hoe de schotel afgesteld moet worden voor een perfecte ontvangst.

Apps getest, twee aanraders

Grote voordelen van deze satfinder-apps: je kunt er heel goed en snel mee werken en ze zijn ook nog eens heel goedkoop. Er zijn er natuurlijk veel waar je uit kan kiezen. We hebben twee tips voor je van apps die het bij ons goed deden. Een app van Ralph Andrae, deze kost € 2,- in de AppStore en is er uitsluitend voor Apple. Volgens onze tester Arthur een topper. Nooit eerder vond hij de Astra’s zo snel en eenvoudig. De tweede aanrader is de Satfinder 3d augmented’. Deze kost € 9,- en is er zowel voor IOS als Android. Augmented wil zeggen dat je door met de telefoon op de satelliet te richten, kunt zien (d.m.v. je camera) dat het zicht van de sat wel of niet geblokkeerd is. Voorwaarde voor goede ontvangst is namelijk vrij zicht.  Op YouTube vonden we onderstaande filmpjes over beide apps:

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur