Santa Claus Village in Lapland – Kamperen bij de Kerstman!

Martine van Kuler

Het is The most wonderful time of the year. Bij Campingtrend zijn we niet vies van een beetje kitscherige kerstsfeer, dus toen we lazen over Santa Claus Village in Lapland waren we verkocht. Een bezoek aan het dorp van de Kerstman staat dan ook met stip bovenaan onze bucketlist. Als je verder leest, begrijp je vast waarom.

Santa Claus

Santa Claus Village ligt in Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en is de woonplaats van de Kerstman himself. In het dorp – gelegen op de poolcirkel – kun je de goede man én zijn elfen ontmoeten. En er is meer goed nieuws: vlakbij dit kerstdorp ligt een prima de luxe camperplaats.

De Kerstman aan het werk

Midden in Santa Claus Village houdt de Kerstman kantoor. Hij is natuurlijk razend druk, maar toch zijn pottenkijkers welkom. Iets verder in het dorp staat het postkantoor. Bezoekers kunnen hier hun post versturen, voorzien van een speciale postzegel. De Elfjes zorgen er hoogstpersoonlijk voor dat alle brieven op tijd worden bezorgd. En als je geluk hebt, kun je ook nog met Vadertje Kerst zelf op de foto.

Huskies, rendieren, sneeuwscooters én het Noorderlicht

Is alle gekkigheid rondom de Kerstman je een beetje teveel van het goede? Dan nog is een tripje naar Santa Claus Village wat ons betreft een aanrader. Zo kun je sledetochten maken met huskies of rendieren. Liever geen dieren? Huur dan eens een sneeuwscooter. En ben je een echte bikkel? Duik dan eens in een ijswak. Brrrr.

Misschien nog wel de beste reden voor een bezoek aan Santa Claus Village is het Noorderlicht. Vanuit Rovaniemi worden er verschillende excursies aangeboden om dit natuurverschijnsel te aanschouwen. De grootste kans heb je in de herfst en het vroege voorjaar. Campingtrends Jos Mark maakte al eens een tripje naar het Noorderlicht. Zijn verslag lees je hier.

Kamperen vlakbij Santa Claus Village en de poolcirkel

Zeg je poolcirkel, dan denk je waarschijnlijk niet direct aan kamperen. Toch is dat helemaal zo gek nog niet. Veel campers en caravans zijn tegenwoordig prima opgewassen tegen winterse omstandigheden. Bovendien is er een camperplaats op slechts 300 meter van Santa Claus Village. Artic Circle Rovaniemi biedt plaats aan 24 campers of caravans. Voor een plek betaal je 24,90 euro per nacht. Voor een camperplaats is dat natuurlijk best prijzig, maar naast de standaard faciliteiten krijg je voor dit geld ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een sauna. En dat is best lekker als je even wilt opwarmen na een dag banjeren door de sneeuw.

Wil je wel naar Santa Claus Village, maar ga je liever niet kamperen? Dan kun je altijd een accommodatie huren. Er zijn een paar toffe mogelijkheden. Zo kun je slapen in een blokhut of een glazen iglo.

Ben je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast als wij? Ga dan naar de website van Santa Claus Village voor meer inspiratie.

BestPark Arctic Circle Rovaniemi.
BestPark Arctic Circle Rovaniemi.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!