Dreamer D51 Fun buscamper

Ruimtelijk gevoel in nieuwe buscamper Dreamer D51 Fun

Marije Onderwaater

Het Franse buscampermerk Dreamer introduceerde afgelopen zomer de Dreamer D51 Select op de Ford Transit. In dezelfde serie is nu ook de Dreamer D51 Fun verkrijgbaar, die iets meer basic is dan de Select én een bijbehorend prijskaartje heeft.

Dreamer maakt onderdeel uit van de Rapido-groep uit Frankrijk, waar ook Itineo toe behoort. Afgelopen zomer kondigde Dreamer – net als vele andere campermerken – aan ook op de Ford Transit te gaan bouwen. Een van de buscampers op dit nieuwe basisvoertuig is de Dreamer D51 Fun.

Kleinere koelkast: meer ruimte

De Dreamer D51 Fun heeft qua interieur veel gelijkenissen met de Select. Het grote verschil is onder meer de indeling van de ruimte. De keuze voor een kleinere koelkast – 84 liter in plaats van 140 liter – maakt een hoge kast overbodig. De koelkast is nu weggewerkt op de kopse kant van het keukenblok. Het ontbreken van een hoge kast zorgt voor vrij uitzicht in de buscamper en dat geeft weer een ruimtelijk gevoel. De bank en stoelen zijn bekleed met de nieuwe stof Onyx. Verder is in het interieur veel hout en antraciet te zien.

Dreamer D51 Fun interieur
Dreamer D51 Fun interieur

Keuken met veel werkruimte

Voor een buscamper heeft de Dreamer D51 Fun opvallend veel werkruimte in de keuken. Het bovenblad biedt plaats aan een combinatie van twee gaspitten en een spoelbak. Daarnaast is er – bovenop de koelkast – nog volop plaats om eten te bereiden. Keukenspullen vinden een plekje in een van de drie lades. Tegenover de keuken is de Duo’space-badkamer te vinden. Meer campers uit de Rapido-groep hebben deze indeling met een zwenkbare wastafelwand.

Dreamer D51 Fun keuken
Dreamer D51 Fun keuken
Dreamer D51 Fun badkamer
Dreamer D51 Fun badkamer

Dwarsbed in Dreamer D51 Fun

De Dreamer D51 Fun heeft een dwarsbed van 1,90 x 1,40. Onder het bed is opbergruimte gecreëerd. Van de zithoek is met een speciale matrasuitbreidingsset nog een derde slaapplaats te maken. Samen met de in hoogte verstelbare en draaibare cabinestoelen zijn er vier goedgekeurde zitplaatsen.

Dreamer D51 Fun dwarsbed
Dreamer D51 Fun dwarsbed

Ford Transit met 170 pk-motor

De Ford Transit is uitgerust met een 170 pk-motor en een handgeschakelde versnellingsbak. Verder is de buscamper voorzien van Truma Combi 4-verwarming, airconditioning, insectenhorren en een elektrisch opstapje.

SpecificatiesDreamer D51 Fun

Basisvoertuig : Ford Transit, Eco Blue 2,0 L 170 pk
LxBxH: 5,98 x 2,06 x 2,80 meter
Gewicht: 3500 kg
Laadvermogen: 600 kg
Prijs: vanaf ca. 57.400 euro (Duitse prijs excl. bpm en btw)
Website: www.dreamer-van.nl
Dreamer D51 Fun plattegrond

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…