Robens outback-tenten nieuw voor 2022

Marije Onderwaater

Het Deense outdoor-merk Robens had al enkele robuuste outback-tenten in het assortiment. Voor 2022 komen daar nieuwe tenten bij, variërend in grootte en geschikt voor vier tot acht personen.

Outback-tenten

Alle outback-tenten van Robens hebben een doek van ademend polykatoen. Dat bestaat voor 65% uit polyester en voor 35% uit katoen. Het grondzeil is gemaakt van 210T Oxford polyester. Alle tenten zijn kaki-kleurig en hebben reflecterende scheerlijnen.

Robens Yukon Shelter

Een van de nieuwelingen is de Robens Yukon Shelter. Scandinavische houten hutten dienden als inspiratie voor deze tent, die slaapplaats biedt aan vier personen. Opvallend is de grote toegangsdeur, die helemaal op te rollen is. Hierdoor ontstaat een enorme opening die een weids uitzicht biedt. Met de extra tentstokken die op de optielijst staan, is van de deur net zo makkelijk een luifel te maken. De tent heeft een vast grondzeil, meerdere ventilatieopeningen met horrengaas en handige opbergvakken. De Yukon Shelter is 2,85 meter lang, 2,45 meter breed en meet op het hoogste punt 1,70 meter. Lange personen kunnen hier dus niet staan. Het gewicht van de tent is 17,2 kilo. De Robens Yukon Shelter kost 834,95 euro.

De Robens Yukon Shelter.
De Robens Yukon Shelter.

Robens Prospector Shanty

Zes personen kunnen overnachten in de Robens Prospector Shanty, die met zijn schuine dak een retro-look heeft. Ramen aan de voor- en achterkant zorgen voor lichtinval en ventilatie. Aan de zijkanten zijn over de hele lengte opbergzakken van gaas aangebracht. De tent is 2,50 meter lang, 3 meter breed en 2 meter hoog.Het gewicht van de tent is 16,2 kilo. DeRobens Prospector Shanty kost 834,95 euro.

De zespersoons Robens Prospector Shanty.
De zespersoons Robens Prospector Shanty.

Robens Prospector Castle

Een maatje groter is de Robens Prospector Castle, waar plek is voor acht personen. Deze flinke tent heeft een stalen stok in het midden en stokken aan de zijkant voor extra stevigheid. Bijzonder aan deProspector Castle is de uitsparing voor een kachelpijp in het dak. In het vaste grondzeil is een uitritsbaar stuk aangebracht waar een eventuele kachel kan staan. De kachel is overigens als optie verkrijgbaar, net als een binnentent voor vijf personen. De tent is 3,30 meter lang, 3 meter breed en 2,30 meter hoog. Hij weegt 27,4 kilo. DeRobens Prospector Castle kost 1.229,95 euro.

De Prospector Castle biedt plaats aan acht personen.
De Prospector Castle biedt plaats aan acht personen.

Robens Klondike S

De Klondike van Robens tenten is een populaire bell-tent voor zes personen. Deze tent heeft nu een kleiner broertje: de Klondike S, waar vier mensen in kunnen overnachten. De nieuwkomer onderscheidt zich verder door zijn kleinere en lichtere verpakking. De Robens Klondike S heeft een verticale deur die helemaal is open te rollen. Ook hier is voorbereiding voor een kachel aanwezig. Dankzij de Apex Vent Control met ventilatiekanalen komt er voldoende frisse lucht binnen. Deze vierpersoons bell-tent is 2,90 meter lang, 3,05 meter breed en 2,15 meter hoog. Hij weegt 13,1 kilo en is te koop voor 839,95 euro.

Meer weten? Kijk dan op de site van Robens tenten voor alle specificaties en foto’s.

Liever een vouwwagen? Bekijk dan bijvoorbeeld eens de Tourist van Smitveld of de Europa Camper Sunrider XL.

De Klondike S is het kleine broertje van de zespersoons Klondike.
De Klondike S is het kleine broertje van de zespersoons Klondike.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…