Rijden met de gloednieuwe Hymer Venture S

Marije Onderwaater

De gloednieuwe Hymer Venture S maakt een tour langs Nederlandse dealers. En als deze opvallende camper in Nederland is, dan maakt Campingtrend natuurlijk een ritje. Jos reed een paar uurtjes in de Hymer Venture S en vertelt hoe dat bevalt. En je leest waar je hem zelf kunt bekijken.

De afgelopen tijd konden we de Hymer Venture S al meerdere keren bewonderen. In 2019 werd een prototype al geïntroduceerd op de Caravan Salon, toen nog onder de naam Vision Venture. Afgelopen augustus konden we het doorontwikkelde model bekijken in Düsseldorf en vorige maand trok de Hymer-halfintegraal nog veel bekijks op de KCJ in Utrecht. En toch was Jos onder de indruk toen hij hem ging ophalen bij de Jong Kampeer & Recreatie in Hillegom. “Als je hem in het echt buiten ziet, is hij toch wel iets indrukwekkender dan in de showroom. Hij ziet er echt supervet uit.”

Dit is de Hymer Venture S

Voor de rit verder gaat, even een korte introductie van de Hymer Venture S. De Mercedes Sprinter 4×4 doet dienst als basisvoertuig voor deze halfintegraalcamper. Zijn uiterlijk springt het meest in het oog. Deze camper is niet wit, maar zeegroen met zwarte striping en enkele oranje details. Een uitvoering in steengrijs is ook mogelijk. Daarnaast valt de rond aflopende achterkant op. De Venture S heeft een groot opblaasbaar hefdak, zoals we die ook kennen van de Bürstner Lyseo Gallery. Een volwaardige trap geeft toegang tot de slaapruimte in dit hefdak. Verder is de camper uitgerust met een ruime keuken en dito badkamer, en zelfs een werkplek voor de digital nomads.

Rijden met de Hymer Venture S
De opvallend ronde achterkant van de Hymer Venture S.
Rijden met de Hymer Venture S
De opvallend ronde achterkant van de Hymer Venture S.

Hoge Hymer

Op de dag van de testrit is het écht herfst. Het waait hard en dat is te voelen in de 3,07 meter hoge Venture S. “Ik heb behoorlijk wind op de zijkant”, aldus Jos aan het begin van zijn tocht. “Die voel ik wel, maar het is niet storend.” Ook op de provinciale weg blijkt dat de Hymer bij harde wind z’n mannetje staat. Even daarvoor is er nog een nieuwe testcase: een rotonde. Hoe gaat dat met zo’n hoge wagen? Geen probleem, zo blijkt. “Dat voelt ook stabiel aan. Niks mis mee.” Dat de Hymer zo hoog is, vindt Jos trouwens goed merkbaar tijdens het rijden. Jos denkt zelfs dat hij even hoog zit als een tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur, al moet hij dat wel even bijstellen wanneer de truck is gepasseerd. “Oh, die zit nog wel een stukje hoger.” En in een bocht is het opnieuw even wennen dat de camper zo hoog is. “Daardoor heb je wat meer een tuimelgevoel, maar hij tuimelt echt niet.”

Campingtrend Hymer Venture S
Die Hymer is hoog, maar of Jos even hoog zit als de tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur?
Campingtrend Hymer Venture S
Die Hymer is hoog, maar of Jos even hoog zit als de tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur?

Geluid en brandstofverbruik

De Sprinter heeft een korte wielbasis en dat is als bestuurder merkbaar, zo ervaart Jos. “Daardoor stuurt hij heel direct. Hij is wat beweeglijker.” Verder valt het Jos op dat de camper zo stil is. “Ik hoor de banden wel, maar niet echt heel bijzonder. Ik had dat meer verwacht.” En wat betreft brandstofverbruik is te merken dat de Hymer Venture S een 4×4-camper is. “Daarom heeft het zeker zin om je rechtervoet in bedwang te houden en gewoon lekker met het verkeer mee te kachelen. Ik denk dat je er goed mee kunt rijden en dat 1 op 8 gemiddeld haalbaar moet zijn.”

Rijden met de Hymer Venture S
Met een B-rijbewijs mag je momenteel niet rijden met campers als de Hymer Venture S
Rijden met de Hymer Venture S
Met een B-rijbewijs mag je momenteel niet rijden met campers als de Hymer Venture S

Bijzonder interieur

Aan het interieur van de Hymer is veel aandacht besteed. De camper heeft een eigen ‘balkon’, is sfeervol ingericht en voorzien van sfeerverlichting die is in te stellen met de Hymer Connect-app. Eerder schreven we al uitgebreider over de Venture S. In de video geeft Jos een sneak peek in het interieur.

Hymer venture s wonen dag
Hymer venture s wonen dag

Hymer Venture S on tour

Uiteindelijk levert Jos de camper weer in bij Raema Caravans en Campers in Nederweert. Wil je weten hoe hij de proefrit heeft ervaren? Bekijk dan de video bovenaan dit artikel. En wil je de Hymer Venture S zelf bekijken? Dat kan! Hieronder zie je wanneer deze 4×4-Hymer waar staat.
Je kunt de Hymer Venture S binnenkort bekijken bij de volgende dealers:

Dinsdag 1 november VIP presentatie Van Drogen
Woensdag 2 november VIP presentatie Van Drogen
Vrijdag 4 november VIP presentatie de Jong Hattem
Zaterdag 5 november VIP presentatie de Jong Hattem
Zondag 6 november VIP presentatie de Jong Hattem
Dinsdag 8 november VIP presentatie Mobiledrome Partners
Woensdag 9 november VIP presentatie Mobiledrome Partners

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…