Ribe camping in Denemarken heeft draaiende kampeerplek

Luc Schaepkens

In 2017 zijn we voor het eerst op vakantie in Denemarken. We staan op Ribe Camping in Denemarken. Naast een kampeerplek op een draaiende schijf – je draait met de zon mee – valt vooral het ontzettend ruime sanitairgebouw op.

Denemarken

Het is deze zomer onze eerste vakantie in Denemarken. Voor ons (Luc en Yvonne) zijn de uit de kluiten gewassen sanitairgebouwen op de campings nieuw. We verbazen ons in eerste instantie. Van hondendouche tot een ruimte voor het schoonmaken van vis. Een ijzeren deksel in de grond markeert de plek waar je je barbecue kunt leeggooien. Douchehokjes die groter zijn dan onze badkamer thuis. Je zou er heel gemakkelijk aan kunnen wennen.

De draaischijf.
De draaischijf.

Op Ribe Camping zit je altijd in de zon

Ook kijken we onze ogen uit naar de kampeerplek op een draaischijf. Doordat deze plek meedraait met de zon – althans, als je de afstandbediening gebruikt – zit je in je stoel voor de voortent dus altijd lekker in het zonnetje. De plek is uniek voor Noord-Europa, aldus de site van de camping. Hij heeft een doorsnee van 10 meter. Je kampeermiddel past erop als het niet langer is dan 6,5 meter. Overdreven? Dat mag je zelf bepalen.

Ribe Camping is het gehele jaar geopend. De camping ligt op 1,5 kilometer van het centrum van Ribe, de oudste stad van Denemarken. En – naar eigen zeggen – de mooiste van Europa. Er is op deze hele grote camping in Denemarken keus uit gewone kampeerplekken en comfortplekken. Met de camper kun je daarnaast ook kiezen voor een camperplek. Die is er met een stukje gras voor de deur, of met een houten terras. Wie alleen wil overnachten met de camper kan voor 10 euro terecht op de Quickstop buiten de poort.

Op deze camping in Denemarken is elk seizoen iets te doen

Wil je een accommodatie huren, dan kan dat hier ook. Vakantiehutten, volledig ingerichte glampingtenten – van 1 juni tot eind augustus – en zelfs een penthouse. Elk seizoen kent zo zijn eigen activiteiten op deze camping in Denemarken. Wie dat wil, kan elke vrijdag meedoen aan het ‘samen eten’. Met z’n allen en wat de pot schaft. Vooraf wel aanmelden. In coronatijd gebeurt dit in een iets andere vorm. Niet met elkaar in de zaal, maar je haalt je eten af en nuttigt die in je eigen kampeermiddel. Samen eten, maar ieder voor zich noemen ze dat hier. In de zomer is er volop animatie voor de jeugd. En natuurlijk is dan ook het zwembad open.

Het verwarmde buitenzwembad.
Het verwarmde buitenzwembad.

Tirol

In de herfst is er uiteraard het ‘Oktoberfest’ in het thema Tirol. In de winter is er een speciaal kerst- en oudejaarsmenu. Voor alle activiteiten per seizoen kun je kijken op de site van de camping. Ook in de stad Ribe valt genoeg te zien. Doe een rondleiding door de stad met een gids. Of bezoek het heksenmuseum. Bewonder de Dom van Ribe. Of struin over de markt op een van de marktdagen. Het hele jaar door staat ook de buitenkeuken op de camping ter beschikking. Hier kun je barbecueën op houtskool of koken op gas. Bij regen zit je lekker droog aan tafel.

Avond niet voor de tent koken? Gebruik dan de overdekte buitenkeuken.
Avond niet voor de tent koken? Gebruik dan de overdekte buitenkeuken.

Groot, maar toch niet massaal

Op de plattegrond zie je hoe groot Ribe Camping is. We hebben echter geen moment het gevoel gehad dat het hier massaal of druk was. De camping is erg groen en de verschillende stukken van de camping zijn goed gescheiden. Voor de stroom krijg je een meter mee. Die zet je tussen het stopcontact en de stekker. Kom je boven een bepaald verbruik uit, dan moet je bijbetalen. In de winkel is bijna alles wat je nodig zou kunnen hebben te koop. Je kunt er ook broodjes voor de volgende ochtend bestellen. Ribe Camping is een ACSI-camping. Voor een vakantie in Denemarken kunnen wij deze camping aanbevelen. Wij vonden ook City Camp Randers zeer de moeite waard.

Grote en kleine speeltuin.
Grote en kleine speeltuin.

Informatie over de camping

Ribe Camping
Adres:  Farupvej 2, 6760 Ribe
Land: Denemarken
Afstand vanaf Utrecht: 675 km
Geopend: hele jaar
Aantal plaatsen: 505, waarvan 370 toeristische plaatsen

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur