Restyling voor campers in Laika Ecovip-serie

Marije Onderwaater

Een sportief en elegant exterieur, gecombineerd met een interieur dat zowel comfortabel als functioneel is. Dat zijn enkele kenmerken van de halfintegralen en integraalcampers in de vernieuwde Laika Ecovip-serie.

De restyling van de halfintegralen en integraalcampers in de Laika Ecovip-serie is aan de buitenzijde duidelijk zichtbaar. Dat begint bij de matzwarte graphics, die meteen in het oog springen. De al bestaande striping op de zijkanten is flink verbreed, waardoor de campers sportiever ogen. Toch behouden ze het duidelijke Laika-signatuur, dat nog eens wordt benadrukt door de merknaam, die vanaf nu in het midden van de chromen grille prijkt.

Romantiek in slaapvertrek

Het interieur van de Laika Ecovip-serie is op verschillende punten aangepakt. Zo bracht de Italiaanse camperbouwer in het plafond gewatteerde microvezelbekleding aan. Dit zachte materiaal zorgt voor zowel een betere isolatie als een goede akoestiek. Voor de wanden in het slaapgedeelte koos Laika eco-leder, dat luxe aandoet en een warme sfeer creëert. Het nieuwe panoramadakraam, met een afmeting van 70 x 50 centimeter, zorgt voor instant romantiek in het slaapvertrek. ’s Nachts kan je vanuit bed naar de sterren kijken en overdag brengt het dakraam, dat op de optielijst staat, licht binnen. Nog meer licht komt in de donkere uurtjes ook van het verlichtingssysteem, dat in deze restyling van de Laika Ecovip-serie eveneens is aangepakt. De directe en indirecte verlichting is nu dimbaar waardoor op elk moment de juiste lichtsterkte is in te stellen.

Laika Ecovip restyling bed
Het slaapvertrek met wanden van eco-leer en een optioneel panoramadakraam.
Laika Ecovip restyling bed
Het slaapvertrek met wanden van eco-leer en een optioneel panoramadakraam.

Ronde tafel in DS-modellen

Nieuw en opvallend is ook de tafel in de DS-indelingen van de Laika Ecovip-serie. Deze plattegronden met een face-to-face-opstelling hadden voorheen een rechthoekige tafel. Dat is nu – net als in de andere campers in deze serie – een ronde tafel geworden die naar verschillende richtingen is te schuiven. In alle Laika Ecovip-indelingen hebben de tafels nu een Fenix-blad, dat zeer krasbestendig is. Dit materiaal is ook gebruikt voor het keukenblad en de wastafel. Overigens is er in de DS-indelingen nu ook de mogelijkheid om te kiezen voor een Isofix-bevestiging, zodat er een autostoeltje in het zitgedeelte kan worden geplaatst. Bij de bovenkasten zijn de handgrepen vervangen door push-knoppen. Daarnaast hebben de indelingen met tweepersoonsbedden nieuwe diepe kasten tegen de zijwand.

Ecovip zitgedeelte
Ecovip zitgedeelte
Laika Ecovip keuken
Laika Ecovip keuken
Laika Ecovip interieur
Laika Ecovip interieur

Restyling Laika Ecovip halfintegralen en integraalcampers

De restyling van de Laika Ecovip geldt voor alle campers in de serie. En dat zijn er heel wat. De serie telt acht halfintegralen, die variëren in lengte van 6,59 meter tot 7,40 meter. Bij de integraalcampers is er keuze uit zeven plattegronden in dezelfde lengtes. Er zijn indelingen met enkele bedden, een dwarsbed of een queensbed en met verschillende zitgroepen, waaronder dus de populaire face-to-face-opstelling. Meer info vind je onder onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…