Fendt live.work.connect

Reizen en mobiel werken in bekroonde Fendt live.work.connect

Martine van Kuler

Fendt toonde afgelopen zomer op de Caravan Salon in Düsseldorf twee conceptcaravans waarin mobiel werken en reizen hand in hand gaan. Voor dit Fendt live.work.connect-idee heeft de Duitse fabrikant nu de German Design Award 2024 gewonnen.

De coronapandemie heeft de manier waarop wij werken veranderd. Een vaste kantoorplek is niet altijd meer vereist. Fendt speelt daar handig op in met het live.work.connect-concept en creëerde twee caravans die geschikt zijn als reispaleis, maar ook als mobiel kantoor.

Twee keer Fendt live.work.connect

De kleinste van de twee staat voor ‘connect’ en heeft de Apero 495 als basis. Het zitgedeelte is zo aangepast dat het prima dienst kan doen als kantoor. Zo zit er een opklapbaar bureau in met een stijlvolle bureaukruk, hangt er 15,6 inch beeldscherm met touchscreen, kom je op het wereldwijde web dankzij een 5G-router en is er veel aandacht voor verlichting en stroomvoorziening. Natuurlijk heeft de caravan ook een keuken, badkamer met douche en een groot bed. Dus alles wat je nodig hebt om te leven en te werken is aanwezig.

De grotere caravan heet ‘work’ en is gebaseerd op de Tendenza 650. Deze heeft een 75-inch touchdisplay dat je niet alleen kunt gebruiken voor onlinemeetings, maar ook als whiteboard. De comfortabele rondzit voorin leent zich uitstekend voor allerlei soorten vergaderingen. Dankzij een schuifdeur kun je de ruimte scheiden. Natuurlijk is ook in deze live.work.connect-caravan een uitstekende stroomvoorziening. En ja, je kunt er ook in slapen, koken en douchen.

Fendt live.work.connect
Fendt live.work.connect
Fendt live.work.connect
Fendt live.work.connect

German Design Award 2024 voor Fendt live.work.connect-concept

De jury van de German Design Awards was onder de indruk van het idee van Duitse caravanbouwer en beloonde Fendt met de hoofdprijs in de categorie Excellent Architecture/Conceptual Architecture.

 “Met het nieuwe caravanconcept creëert Fendt-Caravan de mogelijkheid om werk, maximale vrijheid en flexibiliteit op elegante wijze te combineren. Dat de uitrusting van de mobiele werkplek op het gebied van comfort en techniek niets te wensen overlaat, maakt deel uit van dit interessante concept”, zo luidt het juryoordeel. Fendts marketingmanager Thomas Kamm is trots. ”Deze onderscheiding bevestigt onze voortdurende inspanningen om innovatieve, hoogwaardige en design-gerichte caravans aan te bieden die voldoen aan de behoeften van onze klanten.”

Ben jij een digitale nomade en zie jij zo’n caravan wel zitten? Dat treft, want de nieuwe Apero #connect van Fendt-Caravan is vanaf 2024 te bestellen. Hoeveel het mobiele kantoor annex reispaleis gaat kosten is ons niet bekend, maar klik op onderstaande button en schrijf je in op de website Fendt om de updates te ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!