Reisverslag met foto’s – Winterkamperen in Italië

Martine van Kuler

Je kunt het bijna niet gemist hebben: Campingtrends Jos was de afgelopen twee weken aan het winterkamperen in Italië. Ben jij benieuwd hoe dat beviel, welke campings hij heeft bezocht en welke tips hij heeft? Lees dan dit reisverslag. Waarschuwing: hierna wil je óók naar de Italiaanse sneeuw!

Winterkamperen

“Ik ga winterkamperen in Italië”, vertelde Jos ons een poosje geleden. De regen kletterde hier tegen de ramen, dus Marije en ik waren meteen hartstikke jaloers. Maar Jos is de beroerdste niet, dus hij stuurde ons braaf de ene na de andere prachtige foto van besneeuwde bergtoppen en een stralend zonnetje. Gelukkig hadden we ook zijn vlogs nog, dus zo waren we er toch een beetje bij. Heb jij zijn videoverslagen gemist? Geen nood, want ze zijn nog gewoon terug te kijken. Wil je nu alvast een sfeerverslagje? Lees dan vooral verder. En geniet van de foto’s.

Caravan Park Sexten
Jos had een riante kampeerplek op Caravan Park Sexten.
Caravan Park Sexten
Jos had een riante kampeerplek op Caravan Park Sexten.

Winterkamperen op Caravan Park Sexten in de Dolomieten

Na een reis van drie dagen, overnachtingen in Duitsland en Oostenrijk en een ritje over de Brennerpas, is Caravan Park Sexten de eerste, echte bestemming. Deze camping ligt op zo’n 1500 meter hoogte in de Drei Zinnen. Dit natuurgebied in de Dolomieten staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een prima omgeving om te verblijven dus. Oók als je niet gaat skiën of langlaufen!

Jos heeft deze camping trouwens niet alleen uitgekozen vanwege het mooie uitzicht, de prachtige natuur en de ideale ligging. Caravan Park Sexten beschikt namelijk over een heel goed restaurant en een sauna.

Hard werken daar in Italië.
Hard werken daar in Italië.

Op de lange latten vanaf Caravan Park Sexten

Oké, deze tussenkop is enigszins misleidend, want Jos is geen skiër en langlaufen is aan hem ook niet besteed. Jammer, want Caravan Park Sexten heeft er de ideale ligging voor. Je kunt de lange latten voor je camper of caravan onderbinden en je glijdt zo door het bos naar beneden richting Moos. Je komt vanzelf uit bij een skilift en vanaf daar kun je andere skigebieden ontdekken.

Maar ook voor niet-wintersporters is de omgeving van Caravan Park Sexten in de winter een aanrader. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar Moos. Het is ongeveer een uur door het bos omlaag. Geniet van de besneeuwde bergtoppen, het geluid van knisperende sneeuw onder je voeten en de stralend blauwe lucht. Wil je de klim omhoog niet maken, dan kun je vanuit Moos de bus terug naar de camping nemen.

Als beloning kun je jezelf vervolgens trakteren op een ontspannende middag in de spa op de camping. Er zijn verschillende sauna’s en natuurlijk een stijlvol zwembad. Heb je daarna nog puf? Ga dan eens eten in het campingrestaurant. Al doet deze benaming het etablissement te kort. Verwacht hier geen slappe frieten en kleffe pizza’s, maar culinaire hoogstandjes. Hier dineren is niet goedkoop, maar wél de moeite waard.

Jos en Ineke aan het winterkamperen in Italië
Jos en Ineke aan het winterkamperen in Italië
Culinaire hoogstandjes in het restaurant van Caravan Park Sexten.
Culinaire hoogstandjes in het restaurant van Caravan Park Sexten.
Camping Vidor
Camping Vidor in Pozza di Fassa.
Camping Vidor
Camping Vidor in Pozza di Fassa.

Op naar de volgende bestemming: Camping Vidor

Nog steeds in de Dolomieten, zo’n 150 kilometer verderop in Pozza di Fassa, ligt Camping Vidor. Ook dit is een prima bestemming als je wilt winterkamperen in Italië. Deze camping is misschien wat minder luxe dan Caravan Park Sexten, maar nog steeds bovengemiddeld. Camping Vidor is met name gericht op gezinnen. Zowel in het zomer- als het winterseizoen is er animatie voor kinderen tot een jaar of twaalf. Verder is er een indoorspeeltuin en een zwembad mét glijbanen!

Ook Camping Vidor heeft een spa met verschillende sauna’s en baden. Heerlijk om na het skiën of wandelen even te ontspannen. Houd je wel van sauna’s, maar ben je niet dol op de blote lijven van anderen? Huur dan de privé-spa. Jos bracht er een paar uurtjes in door – beelden zullen we jullie onthouden – en hij keurde hem goed.

Vooruit, toch een foto vanuit de privé-sauna op Camping Vidor.
Vooruit, toch een foto vanuit de privé-sauna op Camping Vidor.

Ski vanaf Camping Vidor naar Dolimiti Superski

Veel mensen die winterkamperen in Italië gaan ook skiën, snowboarden of langlaufen. Daar is Camping Vidor de ideale uitvalsbasis voor. Pozza di Fassa ligt in het skigebied Val di Fassa, dat deel uitmaakt van het grote Dolomiti Superski. Hier vind je zo’n 1200 kilometer aan pistes. Er loopt zelfs een skipiste voor Camping Vidor langs, dus ook hier kun je de ski’s gewoon op je kampeerplek onderbinden.

Winterkamperen in Italië?

Wil jij nou ook gaan winterkamperen? Dan is Italië, en dan ook Caravan Park Sexten en Camping Vidor, wat ons betreft een aanrader. Wel maken we je graag nog attent op de voorbereidingen, want een kampeervakantie in de winter is toch wel iets anders dan in de zomer. Bekijk bijvoorbeeld onze winterkamperen-paklijst en check of jouw kampeermiddel wintervast is.

Youtube

Tot slot maken we nog even schaamteloos reclame voor het YouTube-kanaal van Campingtrend. Zo’n geschreven reisverslag als dit is natuurlijk best leuk, maar écht in de stemming kom je natuurlijk pas met de vlogs die Jos in Italië maakte. Hierboven vind je de eerste. Veel kijkplezier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!