Het rustige Noord-Europa is favoriet bij camperaars

Luc Schaepkens

We zagen het recent met eigen ogen in Denemarken: veel rust en ruimte. Geen probleem met afstand houden. Precies wat de camperaar zoekt. Niet vreemd dat Noord-Europa momenteel de favoriete bestemming van de meeste camperaars is. Maar behalve Scandinavië, scoren ook IJsland, Slovenië en Montenegro hoog.

Zelfstandig onderweg

Zelfstandig onderweg zijn en je eigen route plannen. Die route aanpassen als het zo uitkomt, al is dat op het laatste moment. Zo willen we het anno nu. Reizen met een eigen of gehuurde camper is dan ook populair. Qua bestemmingen staat Noord-Europa op dit moment volop in de belangstelling. Neem Denemarken. Even groot als Nederland, maar dan slechts vijf miljoen inwoners. Groen en rust.

Denemarken.
Denemarken.

Noord-Europa en IJsland in trek

Het Duitse boekingsportaal Journaway hield een onderzoek onder haar klanten. Daaruit bleek dat Scandinavië de favoriete bestemming was. Noord-Europa, waar rust, natuur en een actieve vakantie prima kunnen. Een nieuwkomer is IJsland. Dit land is in opkomst als reisbestemming. Het aantal boekingen voor IJsland via Journaway steeg van april tot juni met de helft. Je vliegt ernaar toe en huurt een camper of caravan. Vervolgens ga je het eiland ontdekken.

IJsland heeft een mooie tocht in petto. Rondom het eiland, via de ringweg. Van ijskoude gletsjers naar gloeiend hete geisers. De adembenemend mooie fjorden trekken terecht heel wat toeristen. Daarbij komen gunstige besmettingscijfers en het wegvallen van de testplicht voor gevaccineerden. Het maakt dat er nu al vaak moet worden uitgeweken naar de maanden september en oktober voor een beschikbaar plekje. Dichterbij zijn het met name Zweden, Denemarken en Noorwegen (foto boven artikel) waarvoor de belangstelling aantrekt.

IJsland
IJsland

Tip naar het zuiden: Montenegro en Slovenië

Wie toch de zon wil opzoeken, kiest voor Zuid-Europa. Daarbij valt op dat Montenegro als vakantiebestemming in de lift zit. Hoge bergen, diepe ravijnen en veel groen. Ook Slovenië stijgt met stip in de lijst. Meren, bergen en een schitterend mooie omgeving. Wij waren al om. Ook Oostenrijk en Zwitserland zijn in trek. Als vanouds is en blijft Noord-Italië een trekker. Genoeg te kiezen voor wie nog een vakantie in het vooruitzicht heeft.

Ga je naar Slovenië? Dan is camping Camp Danica een aanrader.

Naar Zweden? Lees hier onze tips.

Meer weten over kamperen in Montenegro? Lees de gastblog van Roy.

Slovenië.
Slovenië.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur