Regent Collection familietenten nieuw bij Outwell

Marije Onderwaater

Onder de naam Regent Collection introduceert Outwell drie nieuwe familietenten. Deze tunneltenten met stalen stokken zijn geschikt voor vier tot zes personen. Ze zijn gemaakt van Outtex Airtech, een mix van polyester en katoen.

Outwell Regent Collection

De drie tenten vormen samen de Outwell Regent Collection. Die verwijzing vind je trouwens niet terug in hun namen: Yosemite Lake 4TC, Yosemite Lake 5TC en Yosemite Lake 6TC. Met deze nieuwe collectie mikt Outwell op families, die volgens het merk genoeg ruimte hebben in de slaapgedeeltes en het leefgedeelte.

De Yosemite Lake 6TC uit de Outwell Regent Collection.
De Yosemite Lake 6TC uit de Outwell Regent Collection.

Ademend polykatoen Outtex Airtech

Het polykatoen (65% polyester en 35% katoen) Outtex Airtech is extra ademend, waardoor de tent altijd goed is geventileerd. De waterafstotende finish zorgt dat het ook binnen droog blijft, ook bij een flinke regenbui. Het donkergroene met beige tentdoek is volgens Outwell geïnspireerd op de kleuren van de natuur. De tenten in de Regent Collection zijn niet opblaasbaar, maar hebben traditionele stalen stokken. Het gewicht van deze stokken is afhankelijk van de tentsoort en loopt uiteen van 19,5 kilo tot 26,8 kilo.

De tenten hebben stalen stokken.
De tenten hebben stalen stokken.

Drie ruimtes in Regent Collection-tenten van Outwell

Alle Regent Collection-tenten zijn onderverdeeld in drie ruimtes: de slaapcabines, de leefruimte en de zogenoemde ‘natte ruimte’. Deze zones zijn van elkaar gescheiden door Quick & Quiet Access-deuren met magneetsluiting die geruisloos openen en weer sluiten. We zagen deze deuren al eerder, onder meer bij de opblaasbare (en prijswinnende!) Outwell Oakdale 5PA. De tenten hebben zowel een ingang aan de voorkant als aan de zijkant. Licht komt binnen door de vele ramen. De gordijnen zijn naar keuze helemaal open of dicht te ritsen. Liever licht, maar toch privacy? Rits ze dan maar half dicht. Door de tent heen zijn verschillende opbergzakken van mesh aangebracht. Handig is het HookTrack System: een ophangsysteem dat is te gebruiken voor lichte voorwerpen tot 1,5 kilo. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld een lampje op te hangen.

De Yosemite Lake 4TC heeft twee slaapcabines van elk 1,40 meter breed. In de Yosemite Lake 5TC zijn ze 1,80 en 1,40 meter breed. De grootste van dit trio – de Yosemite Lake 5TC – heeft drie slaapcabines van 1,20 meter, 1,40 meter en nog een keer 1,20 meter breed. In alle drie de tenten is het slaapgedeelte 2,20 meter diep. De slaapcabines zijn verduisterd en voorzien van ventilatieopeningen.

Handige Quick & Quiet Access-deuren met magneetsluiting.
Handige Quick & Quiet Access-deuren met magneetsluiting.

Haringen, grondzeil, afmetingen en meer

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over de drie tenten in de Outwell Regent Collection. Bijvoorbeeld over afmetingen, scheerlijnen, haringen, een stormsysteem en grondzeilen. Deze en meer specificaties vind je op de website. De prijzen vertellen we je wel alvast. De vierpersoons Yosemite Lake 4TC kost 1.779,95 euro, de vijfpersoons 5TC is verkrijgbaar voor 2.049,95 euro en aan de zespersoons 6TC hangt een prijskaartje van 2.219,95 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…