Red Dot Award voor revolutionair Thetford iNDUS sanitairsysteem

Luc Schaepkens

Het nieuwe sanitairsysteem iNDUS van Thetford wint de Red Dot Design Award. Het smart sanitation system krijgt de prijs voor de hoge kwaliteit op het gebied van design.

Red Dot Award

CEO Professor Dr. Peter Zec van Red Dot: “De winnaars van de Red Dot Award: Product Design 2021 waren dit jaar bijzonder indrukwekkend. Het ontwerp van hun producten is uitstekend, zowel qua esthetiek als functionaliteit. Het is niet eenvoudig om in zo’n sterk deelnemersveld te zegevieren en onze jury voor zich te winnen.” Stéphane Cordeille, CEO van Thetford: “We bedanken de jury voor het belonen van ons iNDUS-systeem. iNDUS is het resultaat van jarenlang hard werken van een grote groep Thetford-mensen. We zijn trots op deze onderscheiding en we zijn ervan overtuigd dat iNDUS meer gemak, meer hygiëne en meer vrijheid zal brengen voor veel eindgebruikers in onze campermarkt.”

iNDUS online gehuldigd

Het iNDUS sanitairsysteem – ook wel smart sanitation system genoemd – is vanaf 21 juni 2021 te zien in de online tentoonstelling op de Red Dot-website. Dat is meteen ook het begin van de Red Dot Design Week, waarin de prijswinnaars van dit jaar – dus ook Thetford – online worden gehuldigd. Vanaf 22 juni 2021 is het iNDUS smart sanitation system ook te zien in de tentoonstelling ‘Design on Stage’ in het Red Dot Design Museum Essen. Hier worden alle bekroonde producten tentoongesteld. Het Red Dot Design Jaarboek 2021/2022 komt uit in augustus. De publicatie geeft een uitgebreid overzicht van de stand van de techniek en trends in productdesign.

Slim sanitairsysteem van Thetford

iNDUS is een revolutionair sanitairsysteem. Camperaars kunnen hiermee tot gemiddeld zeven dagen off-grid kamperen. Met de iNDUS afvoermodule wordt al het afvalwater – zowel grijs als zwart – in één keer afgevoerd. En dat op een zeer hygiënische en flexibele manier. Je hoeft niet meer rond te lopen met de afvaltank. Het systeem voorkomt spatten en onaangename geuren. Door een efficiënte toiletspoeling en door grijswater te hergebruiken, wordt er een grote hoeveelheid schoon water bespaard.

De drie speciaal ontwikkelde vloeistoffen voor grijswater, spoelwater en zwart water worden automatisch in de benodigde hoeveelheid gedoseerd. Door middel van de iNDUS-app is alle relevante informatie te zien in één eenvoudig dashboard op uw mobiele apparaat. Je ziet onder meer het niveau van de vloeistoffen. En het niveau van de verschillende tanks tot en met de dichtstbijzijnde looslocatie. Het iNDUS sanitairsysteem won eerder dit jaar ook al de European Innovation Award 2021.

Lees ons eerdere artikel over iNDUS hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur