RCN le Moulin de la Pique

Luc Schaepkens

Gelijk als je de camping op komt zie je het al, het mooie zwembad, de vele speeltoestellen en de mooie gebouwen. Je krijgt gelijk zin om de rest van de camping te bekijken. Als de vriendelijke medewerkers je naar de grote kampeerplaats of de luxe stacaravan brengen kom je al langs het grote sport- en speelveld en zie je kinderen vissen in het meer en met bootjes varen. Je kunt bijna niet wachten tot de vakantie begint en geniet vanaf de eerste minuut van alle leuke dingen die er te zien en te doen zijn!

Toiletgebouwen

Er zijn 3 mooie toiletgebouwen. Er is er eentje waar een watertje onderdoor loopt en waar je heel leuk kikkervisjes kunt vangen. Er is daar ook een speciaal kindergedeelte dat er erg mooi uitziet en waar het heel gezellig is om samen met je vriendjes je tanden te poetsen en je te wassen. Je kunt je ook samen afspoelen onder de leuke buitendouche. In een ander toiletgebouw is er een familiedouche waar je een keer samen met mama of papa en je broertje of zusjes onder douche kunt gaan. Lekker handig voor je ouders!

Zwemmen

De zwemvoorzieningen op RCN le Moulin de la Pique zijn in 1 woord geweldig. Er zijn maar liefst 4 zwembaden. De spectaculaire vierbaans glijbaan en de 40 meter lange bochtenbaan, waar je in een band afsuist, zijn voor velen favoriet. En dat is nog niet alles. De 5500m2 grote recreatieplas zorgt voor nog meer waterplezier. En wil je weer eens wat anders. Dan ga je naar de rivier de Dordogne waar je heerlijk kunt kanoën of op een strandje picknicken en in het water spelen.

Eten en drinken

Het is altijd erg gezellig om in het restaurant te eten. Meestal kun je buiten op het terras eten, je hoeft dan niet de hele tijd netjes aan tafel te blijven zitten hoor. Als je bordje leeg is kun je lekker spelen in het speeltuintje naast het terras. Je ouders genieten dan nog even lekker van hun drankje.
Als het een keer niet zo’n lekker weer is kun je boven in het sfeervolle restaurant eten. Hiernaast ligt een leuke speelzolder, dus ook dan is een avondje naar het restaurant een feestje.

Op de camping kun je ook overheerlijke pizza’s en snacks afhalen en natuurlijk zijn er allerlei soorten heerlijke ijsjes. Je kunt iedere dag wel een andere ijsje kiezen én alle kinderen krijgen van ons 1 gratis ijsje!

Sport en spel Op het grote centrale veld kun je voetballen, volleyballen of tafeltennissen en in de speeltuin zijn ook altijd wel vriendjes of vriendinnetjes om mee te spelen. Dan is er nog een tennisbaan en een minigolfbaan en helemaal leuk is het fossielenveld waar je de mooiste schatten kunt vinden.
Van mei tot september is het altijd feest met het recreatieteam. Zowel op als buiten de camping staan er iedere dag weer spannende en originele activiteiten op het programma.

Omgeving van de camping

Op de camping is het bijna té leuk, maar het is toch echt de moeite waard om een dagje op stap te gaan. Het is hartstikke leuk om een dagje te gaan kanoën op de Dordogne, of om een ridderkasteel te bezoeken (er zijn er wel 3 in de buurt!). Je kunt ook actief bezig zijn op een spannend klimparcours of daal eens af in een donkere druipsteen grot of een grot met prehistorische muurschilderingen. Ook heel leuk is het om naar Sarlat, Domme of Monpazier te gaan, daar is altijd wel iets leuks te zien of te doen. Wil je de camping vanuit de lucht bekijken? Bijna elke week organiseren we vanaf de camping een rondvlucht in een sportvliegtuig. Een echte belevenis!

Kortom, op RCN le Moulin de la Pique doen we met alle medewerkers ons uiterste best om alle kinderen een geweldige vakantie te bezorgen, zodat iedereen steeds weer terug wil komen en ook alle ouders volop kunnen genieten van een welverdiende vakantie!

RCN le Moulin de la Pique

La Pique
24170 Belvès – Frankrijk
Tel. 0033 – 553 290 115
moulin@rcn.fr

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur