RCN Camping Les Collines de Castellane (Frankrijk)

Martine van Kuler

RCN Camping Les Collines de Castellane ligt in de Gorges du Verdon in Frankrijk. Het is een kindvriendelijke camping met een mooi zwembad. Wij stonden er twee weken in de zomervakantie.

Camping in de Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon worden ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. Die naam misstaat niet, want het is er prachtig. Jaren geleden kampeerde ik er met mijn lief op een kleine camping met nauwelijks faciliteiten. Inmiddels zijn we een gezin en zijn de eisen iets bijgesteld. Kindvriendelijk én een zwembad. We kwamen uit bij RCN Camping Les Collines de Castellane.

RCN Les Collines de Castellane is een terrassencamping. Wij stonden vrij bovenaan en hoefden niet ver te lopen voor sanitairgebouw, receptie, winkeltje en zwembad. Sta je beneden? Dan kom je met gespierde kuiten thuis. Serieus, van beneden naar boven is het een flinke klim. Soms hadden zelfs auto’s moeite de caravan naar boven te sleuren. Wij lieten het zover niet komen: voor vier euro werd ons reispaleis met de tractor omhoog gesleept.

De ontvangst bij de receptie was hartelijk. We werden in het Nederlands te woord gestaan. Niet iets wat ik per se heel leuk vind, maar ach, zo’n eerste dag is dat best handig. De door ons geboekte plek bleek hartstikke ruim. We hebben in de loop van de vakantie een paar dagen vrienden op bezoek gehad. Zij konden hun vierpersoonstunneltent met gemak kwijt op onze plek. En dan hadden we nog ruimte genoeg voor twee tafels, acht stoelen en heel wat andere kampeerspullen. Ook hadden we er een prachtig uitzicht op de heuvels.

Tegen betaling wordt je caravan op zijn plek gezet op RCN Camping Les Collines de Castellane. Hartstikke handig!
Tegen betaling wordt je caravan op zijn plek gezet op RCN Camping Les Collines de Castellane. Hartstikke handig!

Activiteiten op camping RCN Les Collines de Castellane

Mijn kinderen hebben niet veel gebruik gemaakt van de animatie op camping RCN Les Collines de Castellane, maar de keren dat ze wel aan iets hadden meegedaan, kwamen ze enthousiast terug. Ook het zwembad mét driedubbele glijbaan viel in de smaak. De bedjes er omheen waren schaars, maar wij gingen na een poosje zwemmen gewoon terug naar de caravan. Het aller leukste vond mijn kroost echter het adventure parc. Op zondag- en woensdagavond konden ze – tegen betaling – klimmen en klauteren door de bomen.

Voor je natje en je droogje hoef je deze camping in de Gorges du Verdon niet af. Er is een prima restaurant met een gezellig terras waar we geregeld hebben aten of een wijntje dronken. Bij de snackbar kun je friet en andere (Nederlandse) snacks afhalen en voor vers stokbrood en andere primaire levensbehoeften is er een campingwinkeltje.

Zien en doen in de Gorges du Verdon

Ga je van camping RCN Les Collines de Castellane af (je hebt hier echt wel een auto nodig), dan biedt de omgeving genoeg vertier. Castellane is een leuk dorpje met een gezellige weekmarkt. In de rivier kun je heerlijk dammetjes bouwen, vissen en genieten in de stroomversnellingen. Beklim de Roc van Castellane, maak een wandeling door de fossielenvallei, ga rodelen in wintersportdorp Allos (aanrader! en ga dan ook lekker racletten in een van de restaurants) of zwemmen en waterfietsen in het azuurblauwe Lac de Castillon. Wil je meer avontuur? Dan kun je raften, aan canyoning doen of parapenten. En ben je juist op zoek naar wat luxe? Stap dan in de auto en rijd naar Cannes of St. Tropez. In een uurtje zit je aan de Côte d’Azur.

Informatie over de camping

RCN Camping Les Collines de Castellane
Adres: Route de Grasse/D4085, 04120 La Garde
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: ca. 1230 km
Geopend: mei-oktober
Aantal plaatsen: 200
Website: RCN Camping Les Collines de Castellane

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!