Rapido 2024

Rapido 2024: twee nieuwe modellen én een rentree

Marije Onderwaater

Nieuws bij Rapido voor modeljaar 2024. De Franse camperbouwer presenteerde eerder al twee compacte integraalcampers. Nu komt Rapido ook nog met een nieuwe indeling in de halfintegraalserie 6F, een nieuwe smalle halfintegraal én er keert een buscamper terug.

Halfintegraal 606 F zonder vast bed

De Franse camperbouwer legt de focus voor modeljaar 2024 op de halfintegraalserie 6F. De hele serie heeft een make-over van het exterieur gekregen én er is een nieuwe indelingen: de 606F. Deze 6,69 meter lange indeling is opvallend vanwege het ontbreken van een vast bed. In plaats daarvan hangt er voorin een elektrisch hefbed – met een afmeting van 1,95 x 1,50/1,30 meter – dat overdag tegen het plafond is weggewerkt. Daardoor ontstaat ruimte voor een riante zespersoonszithoek met banken tegenover elkaar in de face-to-face-opstelling. De keuken is ruim van opzet, met een flinke 156 liter-koelkast. Achterin dus geen slaapvertrek, maar een grote badkamer over de gehele breedte van de camper.

 

Terugkeer Rapido V65 XL

De V65 XL maakt zijn rentree binnen in het wagenpark van Rapido. Deze buscamper voor vier personen was er een jaartje tussenuit, maar de terugkeer wijst erop dat dit model niet kan worden gemist. De in 2021 geïntroduceerde Rapido V65 XL is 6,36 meter lang, heeft een L-vormige zithoek, een dwarsbed achterin en een hefbed. De buscamper is ook uitgerust met een de slimme Modul-Space-oplossing; een badruimte met een kledingkast die weg kan klappen waardoor ruimte om te douchen ontstaat. Deze oplossing – hier zie je hoe het werkt – is in meer campers van de Rapido-groep te vinden.

Nieuw: smalle halfintegraal C03

De C-serie van Rapido bestaat uit smalle halfintegralen. Nieuw voor Rapido 2024 is de C03, een camper van 6,20 meter lang en 2,17 meter breed. Opvallend is het hoge dwarsbed achterin (2,02 x 1,49/1,30) dat bereikbaar is via vaste traptreden. Onder het bed is een grote opbergruimte gecreëerd. In de zithoek een L-vormige bank en de keuken is uitgerust met onder meer een 140 liter-koelkast. In het midden van de buscamper een Duo’Space-badkamer met zwenkwand. Van de dinette is nog een extra bed te maken.

Rapido C03 interieur
Het interieur van de Rapido C03
Rapido C03 interieur
Het interieur van de Rapido C03

Exterieur make-over

Rapido pakte voor 2024 het exterieur van de halfintegraalserie 6F aan. De campers in deze serie hebben een nieuwe motorkap en zijn nu uitgerust met een gestroomlijnd panoramadak. Ook de achterzijde van de halfintegralen kreeg een make-over. In het interieur is er keuze uit twee stijlen: Luceo en Nacarat en de bekleding Palma of Noumea.

Compacte integraalcampers in showroom

Eind 2022 introduceerde Rapido al de C55i en C86i. Inmiddels komen deze compacte integraalcampers – geïnspireerd op high end-automerken – ook bij de showrooms aan. Vooral het formaat van beide integraalcampers valt op: ze blijven beiden onder de 7 meter én zijn slechts 2,17 meter breed. De C55i is 6,72 meter lang en heeft enkele bedden. In de 6,99 meter lange C86i is een queensbed geplaatst.

Geen concessies
Op Campingtrend verscheen bij de introductie al een artikel over de twee compacte integralen. Daarin stond te lezen: “Ten opzichte van de andere integraalcampers, die 2,35 meter breed zijn, is de Rapido C86i flink korter. Het verschil is maar liefst 18 centimeter. Het ligt voor de hand om te denken dat het interieur dan ook wel flink gekrompen moet zijn. Toch zegt het merk er in te zijn geslaagd om het gevoel van binnenruimte, ondanks de beperkte afmetingen, te behouden. “Geen concessies aan comfort!”, claimt Rapido dan ook. Om het ruimtegevoel te versterken, kiezen de Fransen voor een face-to-face-indeling met de banken tegenover elkaar. Die banken zijn snel om te bouwen tot twee goedgekeurde zitplaatsen. Het panoramadak zorgt voor veel lichtinval.”

Rapido 2024 - Rapido C86i compacte integraalcamper
Rapido 2024 - Rapido C86i compacte integraalcamper

Itineo 2024

Wil je meer weten over campers uit de Rapido-groep? Kijk dan eens naar dit nieuws van Itineo.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…