Quillow van Ikea ideaal voor kille zomeravonden

Martine van Kuler

Is het een kussen? Is het een deken? Het is een quillow! Ikea bracht de Fältmal – zoals het product heet – eerder dit jaar op de markt. De hoogste tijd voor een test.

Quillow

Ik ben een koukleum. Naast mijn bank ligt standaard een plaid en ook als ik buiten onder mijn veranda zit, kruip ik geregeld weg onder een plaid. Dus toen ik de quillow van Ikea zag, was mijn aandacht meteen getrokken. Lucky me dat ik hem dan ook nog mocht testen.

Soms een kussentje, soms een deken.
Soms een kussentje, soms een deken.

Fältmal van Ikea: een kussen én een deken

Lucky me, zeg ik, maar mijn wederhelft is minder lucky. Ik snap hem, want laten we eerlijk zijn. Met dat ding aan zie je er natuurlijk uit als een vogelverschrikker. Maar daarover straks meer. Op het eerste oog lijk de Fältmal een lekker kussentje. Handig voor onderweg bijvoorbeeld, of onder je hoofd als je ligt te relaxen in een hangmat. Niks mis mee en al zeker niet bijzonder. Dat de quillow dat wel degelijk is, ontdek je pas als je hem openritst. Het kussentje verandert in een deken mét mouwen. Blauwbekken tijdens gezellige avondjes in de tuin of op de camping hoeft dus echt niet meer. Tenminste… als je bereid bent er enigszins voor joker bij te zitten.

Quillow: niet mooi, wel warm

Dat laatste vind ik meestal niet zo’n probleem. Natuurlijk loop ik er ook graag florissant bij, met leuke kleding en een beetje make-up. Oók op de camping. Maar als ik moet kiezen tussen mooi zijn of kou lijden, dan hoef ik niet lang na te denken. Op de camping zit ik ’s avonds dan ook geregeld in een lekkere joggingbroek met hoodie aan. Niet heel flatteus. De stap naar de Fältmal van Ikea is voor mij dan ook een kleine. Eigenlijk is het ding zelfs tijdbesparend. Niet meer opstaan en omkleden, maar gewoon openritsen en je armen er insteken. Hoppa, over dat leuke zomerjurkje heen. De knopen aan de achterzijde zorgen ervoor dat de quillow niet van je afglijdt als je je uitrekt om je wijn te pakken. Ideaal.

Kortom, ik ben fan de quillow en hij gaat deze zomer dan ook mee naar de camping in Bretagne. De avond zijn er vast wat killer dan rond de Middellandse Zee, dus het lijkt me hartstikke handig. Al hoop ik stiekem wel dat we een beschut plekje krijgen en het wat vroeger donker is…

Is de Fältmal van Ikea ook iets voor jou? Je koopt hem hier voor 24,99 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!