Project 2000 innovatie in de camperbouw

Luc Schaepkens

Project 2000 is onderdeel van Lippert Components. Innovatieve oplossingen voor camperfabrikanten en zelfbouwers. Het motto: minder gewicht en minder plaats innemen. Te zien op de komende Caravan Salon.

Project 2000 ook voor de kampeerder

Project 2000 staat met de nodige nieuwtjes op de Caravan Salon. De producten zijn niet alleen interessant voor professionele camperbouwers, maar ook voor de kampeerder die op zoek is. Uitgangspunt bij alle producten is dat ze zo licht mogelijk van gewicht zijn en zo weinig mogelijk plaats innemen. We zien een nieuw hefbedsysteem, elektrisch te bedienen, ook in de lengte te verstellen, voor in buscampers. Een elektrische opstap met betere anti-shock vering, die beschadiging voorkomt als je erop gaat staan als het trapje nog niet helemaal uitgeschoven is.

Smart Extension

Een comfortabel tweepersoonshefbed in de beperkte ruimte van een buscamper. Daar moet je over nadenken. Want je wil rekening houden met de manier waarop eigenaren hun buscamper kunnen gebruiken. Van lange vakantie via een weekend weg tot een verhuizing tussendoor. De nieuwste versie van het Smart Extension Bed-lift systeem kan niet alleen in de hoogte maar ook in de lengte worden versteld. Laat het bed elektrisch naar beneden en automatisch schuift ook het voeteneinde uit. Gaat het bed weer omhoog dan schuift eerst het voeteneinde weer naar binnen. Zo staan geen andere meubelen in de weg bij het omhoog en omlaag gaan van het bed. Hangt het bed onder het plafond, neemt het weinig plek in beslag.

Smart Bench

Een slimme bank, die je uit kan klappen naar een heerlijk ruim bed. Compleet met lattenbodem voor een comfort zoals thuis. De klapbare bank maakt daarvoor gebruik van de vaste bank die er tegenover staat. Twee banken tegenover elkaar kunnen ook omgetoverd worden tot stapelbed. Twee keer twee personen hebben er voldoende slaapruimte. De breedte kun je kiezen, van 100 tot 140 centimeter. De lengte gaat van minimaal 110 tot maximaal 185 centimeter. De bediening gaat elektrisch. Er zijn twee standen, een stand voor twee bedden boven elkaar en een stand voor als je maar één bed gebruikt. Op de Caravan Salon is het bed in een aantal gangbare buscampermodellen ingebouwd te zien. Dat is o.a. de Fiat Ducato en de Renault Master.

Tv-houder

Praktisch en ergonomisch, ontworpen zodat er ook gekeken kan worden tijdens het rijden. En dan zonder trillingen. De rail waarop de houder vast te schroeven is kan worden ingebouwd en zo in de wand of het meubelstuk worden weggewerkt. Geen lelijke opgeschroefde rail meer op een strakke kastenwand.

Anti-shock instap

Door tijdens het uitschuiven van de elektrische instap er al op te gaan staan, kun je je instap beschadigen. Daarover kreeg de klantenservice van Project 2000 de nodige klachten. Door het toevoegen van extra vering aan de instap is dit nu verleden tijd. Ga je tijdens het uitschuiven op een traptrede staan, zorgt de extra veer ervoor dat de trede weer in de oorspronkelijke stand teruggezet zal worden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur