Privésanitair op de camping: het luxe corona closet

Luc Schaepkens

Sinds de coronacrisis is privésanitair op de camping een hot item. Op camping Papillon Country Resort in Denekamp kun je vanaf nu een kampeerplaats boeken met een zogenoemd corona closet.

Corona closet is luxe privésanitair

Kamperen is vakantie vieren in je eigen veilige bubbel. Nieuwe campers en caravans gaan niet voor niets als warme broodjes over de toonbank. Ook de daktent verkocht nog nooit zo goed. Het lijkt erop dat we het kamperen massaal hebben (her)ontdekt. Je kunt gemakkelijk afstand houden. Daarnaast heb je een eigen bed en meestal een toilet mee. Ook privacy staat op het wensenlijstje voor een onbekommerde kampeervakantie. Het nieuwe corona closet – een luxe eigen badkamer met toilet – sluit heel goed bij deze wensen aan. Je hebt daarmee op je eigen kampeerplaats het exclusieve comfort van een hotelkamer. Een vorm van luxe kamperen, oftewel glamping.

Het corona closet is een ruim bemeten badkamerunit. Het design is strak, de gebruikte materialen en kleuren warm. Behalve het eigen toilet heb je een ruime douchegelegenheid. Ook in deze ruimte een wastafel en een föhn. Een glamping-innovatie die helemaal past in deze tijd. Vanaf nu te boeken op de Papillon Country Resort camping. Deze is afgelopen najaar overgenomen door de Vacanze col Cuore-groep. Sindsdien is er een kwaliteitsslag geslagen. Zo kwam er onder andere een safaritentenzone en kregen het restaurant en het kindervermaak een upgrade.

Luxe glamping op kleine schaal

Met de overname van het country resort wil het familiebedrijf Nederlanders de mogelijkheid bieden om in eigen land kennis te maken met hun small luxury glamping-concept. “Wij willen geen massa, maar aandacht voor de individuele vakantieganger, die behoefte heeft aan veel leefruimte. De plaatsing van deze privéunits is onderdeel van deze strategie”, aldus Alessandro Van de Loo. Bij Camping Weekend aan het Gardameer – ook onderdeel van de Vacanze col Cuore-groep – worden dezelfde sanitaire units geplaatst. Vacanze col Cuore bezit in Italië inmiddels drie glampingresorts, drie glampingboutiques en een luxe vakantiepark. Nederlander Loek van de Loo geeft hier – samen met zijn familie – leiding aan. Dit is kort nadat hij het bedrijf Vacanceselect in 2018 verkocht aan het Franse Vacalians.

Naar de site van camping Papillon Country Resort.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur