Primeurs van Campooz en Campwerk op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Martine van Kuler

Woensdag gaat in Utrecht de Kampeer & Caravan Jaarbeurs van start. Veel fabrikanten en dealers presenteren hier hun nieuwste modellen en gadgets. Zo ook Campooz en Campwerk.

Campooz’ tenttrailer La Luna voor het eerst te bewonderen

Op Campingtrend las je in juni al over La Luna. Deze tenttrailer – het kleine zusje van Red Ruby – biedt plaats aan twee tot vier personen. La Luna (foto boven dit artikel) klapt ook kruislings open en heeft een slaapcabine in de vorm van een diamant. Uniek aan zowel Red Ruby als La Luna is dat je deze slaapcabine zowel via het voeteneind als de zijkant kunt bereiken. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs toont Campooz de nieuwe aanwinst voor het eerst aan het grote publiek.

Campooz Homy caravan voortent
Campooz Homy, een complete caravanvoortent.
Campooz Homy caravan voortent
Campooz Homy, een complete caravanvoortent.

Campooz Caravaning presenteert complete voortent

Maar dat is niet de enige primeur van het Drentse kampeermerk. Campooz Caravaning heeft vanaf nu ook een complete caravanvoortent in het assortiment: Homy. De voortent valt op door zijn flexibiliteit: zo zijn de panelen makkelijk te verwijderen, kunnen kampeerders zelf de plaats van de deur kiezen en komt de voortent standaard met een verandastang. De voortent is te verduisteren en heeft het Clima-C systeem.

Niet nieuw, maar wel vernieuwd zijn de bekende tenttrailers Fat Freddy, Lazy Jack en Sleepy Joe. De grootste verandering is dat de wagens standaard met een zonneluifel worden geleverd. Andere wijzigingen betreffen het tentdoek, een nieuw platform, een hogere deur, licht kuipzeil en een comfortabel pocketveringmatras.

Campooz bezoeken op de KCJ? Campooz Caravanning heeft een plekje in hal 7, stand B.084. De tenttrailers van Campooz vind je hal 10, stand D.010.

Campwerk Good Vibes
Good Vibes van Campwerk.
Campwerk Good Vibes
Good Vibes van Campwerk.

Campwerk toont nieuwe daktenten

De daktent is momenteel het snelst groeiende kampeermiddel in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken het gemak, de mobiliteit en de flexibiliteit ervan. Daktenten zijn er in vele soorten en maten. Camperwerk heeft twee nieuwe modellen in het assortiment en toont deze op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

De eerste is de Good Vibes, de eerste hardcover daktent van het merk. Wij hebben deze daktent nog niet in het echt gezien, maar de foto’s geven ons inderdaad good vibes. De ramen bestaan uit meerdere lagen, zodat je de daktent kunt verduisteren, de vensters volledig kunt openen en zodat je bent beschermd tegen muggen door het horrengaas. Bovendien zijn ze voorzien van een stormluifel om inregenen te voorkomen. Dankzij de extra hoogte kun je fatsoenlijk zitten en slapen doe je vast heerlijk op comfortabele matras.

Campwerk neemt ook de Blue Dot Voyager van iKamper mee naar de KCJ. Sinds 2018 is Campwerk voor een groot deel van Europa distributeur van iKamper, een van de meest innovatieve merken binnen de branche.

Volgens iKamper is de Blue Dot Voyager de snelste tent in het assortiment; hij staat in een paar seconden. Kampeerders hoeven slechts de grendel van het slot te halen en de daktent vouwt vanzelf open. Daarna is het alleen nog een kwestie van de ladder op de juiste plek zetten. Ook is de Blue Dot Voyager hartstikke plat. Ingeklapt is hij 18 centimeter, en dat is half zo dik als de meeste andere daktenten. Dit betekent dat je veel parkeergarages gewoon kunt in- en uitrijden met de (ingeklapte) tent op het dak.

Wil je dit met eigen ogen zien? Bezoek de stand van Campwerk op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Je vindt hem in hal 10.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!