Prestigieuze designprijs voor Hymer Venture S

Marije Onderwaater

Het is te hopen dat Hymer nog wat ruimte in de prijzenkast heeft. De vorig jaar geïntroduceerde Venture S is opnieuw in de prijzen gevallen. Dit keer won de 4x4 halfintegraalcamper de iF Design Award.

Hymer gooit hoge ogen met de Venture S, die in 2019 – toen nog onder de naam Vision Venture – als prototype werd gepresenteerd. Met de opvallende halfintegraal sleepte het merk al een German Design Award en een European Innovation Award in de wacht. En nu dan de iF Design Award.

Onderscheidende camper

De iF Design Award bestaat al ruim zestig jaar en geldt als een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. In de jury zitten 133 designexperts uit twintig landen. Zij beoordelen verschillende inzendingen in verschillende categorieën. In de categorie Automotive was de jury onder de indruk van het design van de camper en de wijze waarop de Hymer Venture S zich van andere kampeerauto’s onderscheidt.

Hymer Venture S iF Design Award
Hymer Venture S iF Design Award

Campergemeenschap als inspiratie

Hymer is vanzelfsprekend trots op de iF Design Award. “De lof die we van de designexperts hebben gekregen, geeft ons vertrouwen en bevestigt dat we op de goede weg zijn”, zegt hoofd Marketing Frank Heinrichsen. Thomas Klüber-Voss, eigenaar van STUDIOSYN en verantwoordelijk voor het ontwerp, legt uit hoe dit design tot stand is gekomen. “Een belangrijke inspiratiebron voor onze vroegere Vision Venture-ontwerpstudie was de jonge campergemeenschap, omdat hun creatieve ideeën en doe-het-zelf verbouwingen ons nieuwe stof tot nadenken gaven.”

Hymer Venture S interieur iF Design Award
Hymer Venture S interieur iF Design Award

Ook award voor Escapod

De jury van de iF Design Award viel overigens ook voor de Escapod, een stoere teardrop uit één geheel. De makers van deze kleine caravan beloven een compromisloze kampeerervaring in elk seizoen van het jaar. De Escapod heeft een chassis van gegalvaniseerd staal, wat dit een kampeermiddel voor meerdere generaties maakt.

Bekijk de video!

Wil je de Hymer Venture S nog eens van binnen zien? Bekijk dan de video die Jos maakte. Je vindt hem bovenaan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…