Premiumcampers Concorde 2022 gewoon nog wat luxer en beter

Luc Schaepkens

De premiumcampers van Concorde 2022 krijgen voor het nieuwe seizoen nóg meer luxe. Ondanks de coronaperikelen groeit Concorde – net als de luxemerken Phoenix en Morelo – gestaag door. Niet alleen de vaste klanten weten het bedrijf in het Duitse Schlüsselfeld te vinden; ook nieuwe klanten kloppen aan.

Concorde

Concorde voerde verbeteringen en aanpassingen uit in alle zes de series die het merk bouwt. Zo is het herkenbare aanzicht onder handen genomen. De zes series kregen allemaal led-koplamen met een chromen rand en daarmee duidelijk herkenbaar als een Concorde 2022.

Concorde 2022: de Credo-serie

De Credo is zo’n beetje de instapper van Concorde. De prijslijst begint rond de twee ton exclusief bpm. De Credo is de enige serie die het in het nieuwe modeljaar zonder touch-openingen van servicekleppen en -luiken moet stellen. Bij alle andere series verdwijnen de zwarte sloten op deze kleppen. Ook krijgt elke serie een elektrisch aanstuurbare lozingsklep voor de grijs- en zwartwatertank. Een camera onder de bodem van de camper moet helpen de opening precies boven de put te kunnen zetten.

De Credo krijgt verder een andere striping op de buitenkant en langwerpige touringcarspiegels. Ook nieuw voor dit seizoen zijn de schuin geplaatste achterlichten en de dakspoiler aan de achterwand. In het midden zien we – eveneens nieuw – een derde remlicht. De Credo-serie krijgt er verder vier indelingen bij: de 791L, 849L, 841L en de 841M.

De zithoek van de Concorde Credo.
De zithoek van de Concorde Credo.

Concorde Carver

Een trede hoger bij de premiumcampers van Concorde staat de serie Carver. Daar valt een extra serviceluik aan de bestuurderskant op. Daardoor is het gemakkelijker om de ruime garage te beladen. Ook hier zien we een nieuwe vormgeving van de achterkant. De deur van het woongedeelte heeft het XL-formaat en is voorzien van de Security Plus-functie. De deur is via de afstandsbediening en via een nummercode af te sluiten en te openen.

De Concorde Carver krijgt voor het nieuwe seizoen 2022 een nieuw dimbaar lichtconcept in het interieur. Ook een nieuwe audio-installatie en het behang op de wanden zijn vanaf nu standaard. In de badkamer zien we een droger voor handdoeken. Optioneel kan worden gekozen voor een toilet met een vaste afvaltank. De matrassen liggen niet meer op de lattenbodems, maar op een schotelveersysteem.

Riant sturen in de Concorde Carver.
Riant sturen in de Concorde Carver.

Concorde Charisma

Nog een stapje hoger op ladder staat de Charisma. Van deze serie staat de vierde generatie in de startblokken. Nieuw is onder meer de doorlaadmogelijkheid van de dubbele bodem. Op de optielijst staat een gastank in plaats van gasflessen. Een afneembaar stuurwiel zorgt voor een betere integratie van de bestuurdersstoel in de woonomgeving. Bij de ingang een nieuwe garderobe en een nieuw vak voor het opbergen van flessen. In de keuken een rail waarop het koffiezetapparaat kan staan. Optioneel kun je kiezen voor een vaatwasser in de Concorde 2022.

De Concorde Charisma.
De Concorde Charisma.

Concorde 2022: Liner en Centurion

De luxe Liner-serie krijg er twee nieuwe indelingen bij. Dat zijn de – in het midden van de serie gepositioneerde – 940 LSI en de 940 MI. Nieuw is ook de 1090 GO met zijn multifunctionele garageconcept. De garage is 1,32 meter hoog en 4,30 meter diep. Plek genoeg voor de boodschappenauto. In de Liner- en de Centurion-serie voortaan camera’s in plaats van buitenspiegels. De camerabeelden zijn te zien op monitors naast het dashboard.

De luxe Liner.
De luxe Liner.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur