praatpaadjes

Praatpaadjes: deze 3 wandelroutes nodigen uit tot een goed gesprek

Martine van Kuler

Wandelen en een goed gesprek voeren gaan prima samen. Helaas zorgt de telefoon vaak voor afleiding. Nog even dat ene appje versturen of die leuke foto op Instagram zetten en voor je het weet ben je vijf minuten verder en verlies je de verbinding met de mensen op je heen. Om die te herstellen lanceerde Natuurhuisje in samenwerking met Staatsbosbeheer de Praatpaadjes in het bos van de Hooge en Lage Vuursche.

Wandelen stimuleert verbinding: met elkaar, jezelf en de natuur. Onbewust weerhoudt je telefoon je best vaak van het maken van verbinding met de mensen om je heen. Tijdens een wandeling over de Praatpaadjes kom je bewegwijzeringsbordjes met originele vragen tegen. Deze nodigen uit tot het voeren van een leuk en/of diepgaand gesprek.

Ontdek de drie verschillende Praatpaadjes

Er zijn drie verschillende wandelroutes (Praatpaadjes) uitgezet in het bos van de Hooge en Lage Vuursche in de provincie Utrecht. Het startpunt van de wandelingen is vlak bij het Theehuis ‘t Hooge Erf, waar je ook een routekaart vindt.

Praatpaadje Relatie
Deze wandelroute is 5 kilometer lang en bedoeld om samen met je partner te lopen. Door de vragen op de bewegwijzeringsbordjes leer je elkaar nóg beter kennen.

Praatpaadje Familie
Een wandeling maken met (schoon)familie is niet voor iedereen even uitnodigend. Zie jij er tegenop? Neem ze dan mee naar Praatpaadje Familie en leer je familie op een andere manier kennen. Deze wandelroute is 6 kilometer lang.

Praatpaadje Vrienden
Wil je de buitenlucht in met je vrienden? Neem ze dan mee en loop deze wandelroute van 10 kilometer. De verschillende vragen die je onderweg tegenkomt bieden genoeg gespreksstof.

praatpaadjes
praatpaadjes

Kamperen in de buurt van de Lage Vuursche

Rondom de Lage Vuursche kun je meer doen dan wandelen. Zeker voor de actieve kampeerder is er genoeg te beleven om er een weekendje weg van te maken. Zo vind je er een mountainbikeparcours met fietsverhuur, zijn er midgetgolfbanen en is er een klimbos. En ben je hongerig geworden? Strijk dan neer in een van de pannenkoekenhuizen. Campings in het dorp zelf vind je niet, maar kampeerterrein De Zeven Linden en natuurcamping Fazantenhof liggen er vrijwel naast.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!