Dethleffs Trend

Populaire camperserie Dethleffs Trend mét upgrade terug in showroom

Marije Onderwaater

De Dethleffs Trend geldt nog altijd als de bestverkopende camperserie van het merk. Om die populariteit te behouden, heeft de hele serie van halfintegralen en integraalcampers een flinke upgrade gekregen. De nieuwe Dethleffs Trend gaat pas volgende week in Stuttgart in première, maar Campingtrend stelt hem alvast aan je voor.

Halfintegralen en integraalcampers

De vernieuwing van de Dethleffs Trend is meteen een goed moment om de hele middenklasseserie op de schop te nemen. De camperbouwer uit de Duitse Allgäu laat de bestaande series Pulse, Pulse Classic en de huidige Trend daarom opgaan in de nieuwe Trend-serie. Die bestaat nu uit vijf halfintegralen en vijf integraalcampers, waarbij keuze is uit twee korte en drie lange indelingen.

Trend integraal front
Trend integraal front
Trend halfintegraal front
Trend halfintegraal front
Trend achterzijde
Trend achterzijde

Compleet vernieuwd

Vrijwel alles aan de Dethleffs Trend is vernieuwd: het exterieur is opnieuw ontworpen, evenals het interieur. De standaarduitrusting is veel uitgebreider dan voorheen en daarnaast zijn optioneel verschillende uitrustingspakketten beschikbaar. Wat wél blijft bestaan is de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De prijs van de nieuwe Trend ligt zelfs onder de series Pulse en Pulse Classic.

Trend GT
Trend GT

Dynamische look

De invloeden van de Pulse zijn duidelijk zichtbaar in de vernieuwde Dethleffs Trend. De integraalcampers hebben de voorkant van de Pulse. Van die serie komt ook de aerodynamische kap boven de cabine, waarmee de halfintegralen zijn uitgerust. Zowel de halfintegralen als de integraalcampers hebben een schuin aflopende achterkant die de campers een dynamische look geeft. De zijwanden hebben een nieuwe striping. Aan de achterzijde komen de Dethleffs-kleuren rood, zwart en antraciet terug. Nieuw zijn ook de gestroomlijnde bumper en dito led-achterlichten.

De buitenbeplating is van hagelbestendiger GFK. De LifeTime-Smart opbouwtechnologie is houtvrij. Een GFK-plaat aan de onderzijde beschermt onder meer tegen opspattende steentjes. De garage is groot en via beide zijden bereikbaar. Binnen is voldoende ruimte voor fietsen en e-bikes.

Dethleffs Trend_I_7057_EBL
Dethleffs Trend I 7057 EBL
Dethleffs Trend_I_7057_EBL
Dethleffs Trend I 7057 EBL

Nieuw interieur voor Trend

Het interieur is modern en warm. Om een huiselijke sfeer te creëren hebben de meubels een houtdecor, net als de vloer. Dit is gecombineerd met grijze vlakken en wit. Die antracietkleur komt ook terug op het plafond. Licht komt van de grote dakluiken, die tot de standaarduitrusting behoren. Eveneens standaard is het AirPlus-systeem waarvan de greeploze bovenkasten zijn voorzien. Dit systeem zorgt voor ventilatie achter de kasten zodat vocht en schimmel hier geen kans krijgen. In de kasten is daarnaast meer opbergruimte gecreëerd ten opzichte van de eerdere series. Gordijntjes zijn in de vernieuwde Dethleffs Trend niet meer te vinden. In plaats daarvan hebben alle campers jaloezieën met verduistering en horrengaas.

Dethleffs Trend I 7057 EBL
Vijfde stoel in Trend T 7057 EBL
Dethleffs Trend I 7057 EBL
Vijfde stoel in Trend T 7057 EBL
Dethleffs Trend_T7057EB keuken
Keuken in Trend T 7057 EBL
Dethleffs Trend_T7057EB keuken
Keuken in Trend T 7057 EBL
Bedden T7057EB
Enkele bedden in Trend T 7057 EB
Bedden T7057EB
Enkele bedden in Trend T 7057 EB

Indelingen Dethleffs Trend-serie

De modellen hebben allemaal een verschillende indeling. We zetten ze hieronder op een rij:

T/I 6817 EB
L-vormige zitgroep. Enkele bedden in het slaapgedeelte, met standaard een lage en comfortabele instap. Optioneel zijn de bedden hoger te zetten zodat een grotere garage ontstaat. Lengte: 6,99 meter.

T/I 6877
L-vormige zitgroep. De T/I 6877 is de eerste plattegrond met een dwarsbed in de Trend-serie. Lengte: 6,99 meter.

T/I 7057 EB
L-vormige zitgroep. Enkele bedden in het slaapgedeelte, met standaard een lage en comfortabele instap. Optioneel zijn de bedden hoger te zetten zodat een grotere garage ontstaat. Lengte: 7,41 meter.

T/I 7057 EBL
Zitgroep met face-to-face-banken die samen met de draaibare cabinestoelen ruimte aan zes personen bieden. Enkele bedden in het slaapgedeelte. Optioneel zijn de bedden hoger te zetten zodat een grotere garage ontstaat. Lengte: 7,41 meter.

T/I 7057 DBL
Zitgroep met face-to-face-banken die samen met de draaibare cabinestoelen ruimte aan zes personen bieden. In hoogte verstelbaar queensbed in het slaapgedeelte. Lengte: 7,41 meter.

Alle integraalmodellen hebben in de cabine standaard een met de hand bedienbaar hefbed. Voor de halfintegralen zijn optioneel een elektrisch bedienbaar hefbed en een bedombouw van de zitgroep verkrijgbaar.

Keuken en badkamer

De keuken is voorzien van een tweepitskooktoestel, ruime lades, een railsysteem voor keukengerei en een kruidenrek tegen de achterwand. De 142 liter-koelkast met vriesvak is hoog ingebouwd en daardoor makkelijk bereikbaar. De badkamer verschilt per plattegrond. De langere indelingen hebben een separate douchecabine met een achterwand in betonlook. De kortere indelingen hebben een combi-badkamer. Voor alle modellen is tegen meerprijs een buitendouche verkrijgbaar.

Keuken T7057_DBL
Keuken T7057_DBL
Badkamer T7057_DBL
Badkamer T7057_DBL

Fiat Ducato als basis

Dethleffs kiest voor de nieuwe Trend opnieuw voor de Fiat Ducato met een verlaagd chassis. De Ducato heeft onder de kap een 140 pk Euro 6d Final-motor, optioneel te verhogen tot 180 pk. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer cruise control, ESP, tractiecontrole, handbediende airco, een lederen stuurwiel en radiovoorbereiding. Dethleffs biedt diverse extra pakketten waaronder een assistentiepakket met verschillende rijhulpsystemen, een chassispakket met onder meer 16 inch velgen, een multifunctioneel stuur en automatische airco, en een stoer GT-pakket met onder meer een rode skidplate aan de voorzijde en ingelegde ramen.

Dethlefs Trend garage
Dethlefs Trend garage

De vernieuwde Dethleffs Trend staat in de tweede helft van januari in de showroom en heeft een vanafprijs van 99.190 euro.
Wil je meer weten over alle modellen? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…