Pop-up camping De Wereld dit jaar in Zeewolde

Luc Schaepkens

Pop-up camping De Wereld verhuist naar Zeewolde. Vier vakantie in eigen land op het scoutinglandgoed, dat 70 hectare groot is. Huur een tipi of yurt, of boek een camperplaats. De camping heeft een uitgebreid activiteitenprogramma. In de buurt is zwemwater met een strand te vinden.

Camping De Wereld

Vakantie in eigen land behelpen? Echt niet! Want voor een unieke vakantie hoef je de landsgrenzen niet over. Van 16 juli t/m 6 september 2021 staan de luxe tipi’s en yurts weer voor je klaar op pop-up camping De Wereld. Vorig jaar stonden deze in de bosrijke omgeving van Overasselt. Dit jaar is gekozen voor het waterrijke landschap van Zeewolde. Net als vorig jaar is pop-up camping De Wereld een luxe camping met alles erop en eraan. Nieuw dit jaar zijn de camperplaatsen en zwemwater met een strand op 100 meter van de camping. De camping voldoet uiteraard aan alle richtlijnen van het RIVM.

Pop-up camping met activiteitenprogramma

Op het programma staan live muziek, silent disco, theater en activiteiten met kunstenaars. Er is een outdoor-centrum met verschillende avontuurlijke activiteiten. Relaxen in een hangmat kan natuurlijk ook. Er is een terras onder een grote luifel. Verder kun je er fietsen, steppen en zelfs boten huren. De tipi’s hebben twee, vier of zes slaapplaatsen. De yurts vier of zes. De tipi’s en de camperplaatsen kunnen worden geboekt voor een weekend, een midweek of een week. De uitcheckdagen zijn op maandag en vrijdag. De yurts zijn alleen te huur per week, van vrijdag tot vrijdag. De tipi’en yurts staan ver uit elkaar. Elke plek beslaat 200 vierkante meter. Ook bij een volledige bezetting is er zo voldoende privacy.

Wegens succes op herhaling

De eerste editie van Camping De Wereld was een succes. En dus smaakte het naar meer. “Ik heb vooral zin in weer een geweldige zomer. De gasten, onze wereldburgers, waren afgelopen jaar superenthousiast en wij vonden het zelf een erg leuke uitdaging die heel goed heeft uitgepakt”, aldus initiatiefnemer Diederik Walther. Camping De Wereld is volledig opgebouwd met de kennis en materialen uit de evenementenbranche. Het idee stond vorig jaar op een A4’tje. Eén telefoontje naar zijn partners was voor Diederik voldoende om iedereen enthousiast te krijgen. Van 16 juli t/m 6 september in de herhaling.

Partners uit de festivalwereld die de camping samen realiseren:

Bosjuweel Nijmegen, TWT-douche en toilet verhuur, Varweg stroomvoorziening, Layhgo stage design en deco, De Haas verhuur van meubilair, Alert beveiliging, De Markies tentenverhuur, Divaco golfkar verhuur, De Schoenfabriek creatief buro, Event Engineers, Warsco Units, Scoutinglandgoed Zeewolde, Even Buiten, PA Geluid, Mateco verhuur, Ecolicht Nijmegen, Splitrock Media, Donkey Tonk, BB producties en organisatie.

Vakantie in eigen land? Wat dacht je van de provincie Groningen? Of de Nationale CamperRally 2021? Liever een camping met privésanitair? Of een nieuwe luxe camperplaats?

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur