Poepen op de camping lukt zéker met deze tips & tricks

Marije Onderwaater

Gaat het nu alwéér over wc-bezoek op de camping? Ja, klopt! Het sanitair en de gang er naartoe houden de dames van Love2camp nou eenmaal bezig. Tegenwoordig minder dan vroeger (gelukkig!), maar toch. In de serie wc-perikelen: poepen op de camping. Met natuurlijk tips om de beruchte nr. 2 zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Nr. 2

Op de camping kan nr. 2 een dingetje zijn. We hebben zomaar het gevoel dat meer voor vrouwen geldt dan voor mannen. Wij denken dat de laatste groep gaat zitten, z’n ding doet, broek ophijst en klaar is Kees. Toch mannen? En vind je dit bij voorbaat al een onzinartikel omdat poepen bij het leven hoort, iedereen het doet, en er niks geks aan is? Klopt helemaal! Maar vergeet niet dat er vrouwen zijn die elke vakantie bijna verstopt raken omdat ze op de camping niet naar de wc willen voor nr. 2. En artikelen over poepen op de camping scoren goed op Campingtrend, zo blijkt.

Even rustig zitten op de camping-wc.
Even rustig zitten op de camping-wc.

De beruchte nr. 2: het moet gebeuren

Plassen op de camping-wc vinden we oké, maar de ‘de rest’ vinden we dus wel altijd gedoe en vraagt om een juiste timing. In het sanitairgebouw heb je weinig privacy en daar kunnen we gewoon niet zo goed tegen. Sommige zaken kunnen maar beter een beetje mysterieus blijven, toch? Want ondanks dat drie van de vier Love2camp-kinderen jongens zijn die ook hun poep-plas-piemel-fase hebben gehad, vinden we dat je over sommige zaken niet teveel moet praten. Maar goed, het moet wel gebeuren hè? Daarom hier enkele tips & tricks om op de camping zo smooth mogelijk naar de wc te gaan. Let op: dit zijn onze tips (die we zelf behoorlijk goed vinden werken), maar we zijn dus geen artsen of wetenschappers. Mocht je dat heel misschien denken…

Tips & tricks voor poepen op de camping

Kies het juiste tijdstip
‘s Ochtends is het gierend druk in het sanitairgebouw. Privacy is op dit moment ver te zoeken en je hebt grote kans dat er na jou meteen weer iemand het hokje in duikt na een lange nacht zonder wc-bezoek. Daar moet je tegen kunnen, maar aan de andere kant is het weer zo rumoerig dat eventuele geluiden opgaan in de massa. Je kan ook op een wat rustiger tijdstip gaan en een wc-hokje achteraf zoeken.

Luister naar je lichaam
Vergeet het bovenstaande: when you gotta go, you gotta go. Of het nu druk is, je bang bent dat mensen je horen, je geen zin hebt etc.: heb er schijt aan. Van niet gaan terwijl je nodig moet, is nog nooit iemand beter geworden. En het bezorgt je buikpijn.

Eet gevarieerd en vezelrijk
Als je moet, wil je dus wel dat het een beetje makkelijk gaat. Van uren op de wc zitten, word je echt niet blij. De campingstoelgang kan je bevorderen door goed te eten. Goed is in dit geval gevarieerd en vezelrijk. Dus hoe lekker dat stokbrood ook is, eet vooral meer dan alleen die baguettes want anders raak je gegarandeerd verstopt en dat is niet fijn. Denk bij vezelrijk eten aan zilvervliesrijst, peulvruchten of volkoren producten. Vergeet ook niet voldoende water te drinken, zeker op vakantie!

Ontspan!
Wanneer je mega gespannen gaat zitten in de angst dat iemand je hoort, gaat het zéker niet lukken. Dus probeer te ontspannen en stel jezelf zeker geen deadline (haha). Ontspan je door wat te lezen? Neem dan bijvoorbeeld je telefoon mee.

Kies een kampeerplaats met privésanitair
Liever alle privacy tijdens het toiletgebeuren? Kies dan voor een kampeerplaats met privésanitair. Ook handig voor de nachtelijke plas. Hier zetten we al enkele campings met privésanitair op een rij.

De belangrijkste: heb #$%# aan al die andere mensen
We zijn allemaal mens en hoe oncharmant het ook is, we moeten allemaal naar de wc. Dus doe je ding en let niet op andere mensen. Is nog beter voor je buik ook.

Lekker stokbrood! Maar varieer een beetje met vezelrijk, want anders gaat die nr. 2 lang duren!
Lekker stokbrood! Maar varieer een beetje met vezelrijk, want anders gaat die nr. 2 lang duren!

Nog meer poepen op Campingtrend

Eerder schreven we al over poepen op het toilet in de caravan of camper, waarbij we ook nog eens hartstikke handige tips gaven. Liever poepen in de bosjes? Hmm… denk daar nog maar eens heel goed over na, zo schreven we in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…