Pilote 2022 nieuws: nieuwe indelingen en nieuw instapmerk Joa

Luc Schaepkens

Pilote 2022 kiest vanaf het nieuwe modeljaar voor de Fiat Ducato als basisvoertuig voor alle campers. Een keuze voor vertrouwde kwaliteit. Uitzondering hierop is het nieuwe instapmerk Joa van Pilote. Daar zien we populaire indelingen op basis van de Citroën Jumper. Nieuw bij Pilote zijn onder meer de halfintegraal Pacific P 696 U en de buscamper V 633 M.

Pilote 2022

Pilote 2022 kiest ervoor om vanaf het nieuwe modeljaar vrijwel alleen nog de Fiat Ducato als basisvoertuig te gebruiken. En daarmee kiest het merk voor vertrouwde kwaliteit. Enige uitzondering hierop is het nieuwe instapmerk Joa (foto boven artikel) van Pilote. Dat gebruikt de Citroën Jumper als basis voor de nieuwe Joa buscampers en halfintegralen.

Grote rondzit achter in de Pacific P 969 U.
Grote rondzit achter in de Pacific P 969 U.

Nieuwe halfintegraal en buscamper van Pilote 2022

Pilote 2022 gokt met de nieuwe halfintegraal Pacific P 696 U (foto boven artikel) op een indeling met een grote zithoek aan de achterkant. De tijd dat het Franse koperspubliek dat niet zag zitten, lijkt voorbij. Waarschijnlijk heeft Pilote bij zustermerk Frankia afgekeken. Daar doen deze indelingen het namelijk ook steeds beter. De Pacific P 696 U beschikt – zoals we dat al eerder ook bij Frankia zagen – over een hefbed boven de zithoek. Ook bijzonder: tussen het keukenblok en de cabine een badkamer over de volledige breedte van de camper. De vanafprijs van de P 969 is zo’n 70.000 euro.

De tweede nieuweling bij Pilote 2022 is een buscamper. En wel de V 633 M, die de langste en hoogste Fiat-carrosserie gebruikt. Achterin een hefbed in lengterichting. Dat kan omhoog tot tegen het dak. Daardoor ontstaat er een behoorlijk grote bagageruimte onder het bed. Hangt het bed halfhoog, dan kun je het blijven gebruiken en passen toch de fietsen eronder. De buscampers van Pilote zijn er als standaard en premium-variant. Prijzen beginnen rond de 60.000 euro.

Badkamer voorin over hele breedte.
Badkamer voorin over hele breedte.
Buscamper V 633 M.
Buscamper V 633 M.

Actiemodellen op de beurs

Op de komende Caravan Salon gooit Pilote 2022 er ook nog een paar actiemodellen tegenaan. Het merk neemt daarvoor van alle drie de series de best verkochte indeling. Deze modellen krijgen de toevoeging X-Edition en Evidence. Helemaal volgehangen met extra’s tegen scherpe prijzen.

Pilote heeft vier indelingen bij de buscampers. Bij de halfintegralen Pacific tellen we vijftien verschillende indelingen. Bij de Galaxy integraal campers is er keuze uit acht verschillende indelingen.

Het nieuwe instapmerk Joa.
Het nieuwe instapmerk Joa.

Nieuw instapmerk Joa

Joa – het woord betekent vreugde in het Bretons. Het nieuwe instapmerk heeft buscampers en halfintegralen. Twee buscampers: met het tweepersoonsbed dwars achterin. En met enkele bedden in de lengterichting. Respectievelijk 5,99 en 6,36 meter lang. De korte versie van 5,40 meter volgt binnenkort. Bij de halfintegralen is er keus uit vier indelingen. De kortste – de Joa 60 F – is 6 meter lang en heeft een Frans bed.

Vervolgens twee indelingen met een lengte van 7 meter. Het vlaggenschip is de 7,40 meter lange Joa 75. Deze is zowel met enkele bedden als met een queensbed leverbaar. Alle modellen hebben een grote koelkast met een inhoud van 133 liter. Ook een badkamer met draaibare wand hebben alle Joa’s gemeen. Een vijfde variant – zes meter lang met Frans bed – zit eraan te komen. Voor meer informatie over dit nieuwe instapmerk zul je nog even moeten wachten tot de Caravan Salon.

De buscamper Pilote X-Edition is een lekker vol jubileummodel. Lees het artikel hier.

Interieur Joa 75.
Interieur Joa 75.
Joa buscamper.
Joa buscamper.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur