Phantom Adventure Shadow: de ideale buscamper voor Halloween

Luc Schaepkens

Groot, zwart en brutaal. En met zijn vierwielaandrijving brengt hij je overal naartoe. De Phantom Adventure Shadow is de ideale buscamper voor dit Halloween-weekend.

Phantom Adventure Shadow valt op

Geen enkele kans dat je de Phantom Adventure ongemerkt voorbij loopt. Diepzwart, ruige snorkel en bullbar; er staat echt wel wat. Natuurlijk heeft hij vierwielaandrijving en staat hij op all terrain-banden. Camperbouwer Panthom is van Sloveense komaf. Op de afgelopen Caravan Salon stelde hij een aantal campers voor, waaronder deze Phantom Adventure. Hij is er niet alleen in de Shadow-versie, maar ook in de Sport-uitvoering. De Phantom heeft het tweepersoonsbed dwars achterin. De Sport heeft enkele bedden.

Naast de fabrieksvierwielaandrijving 4Motion heeft de Phantom Adventure een sper en een assistsysteem voor het rijden in de bergen. Het reservewiel hangt ruig achterop. Op het dak een rek – compleet met led-lichtbak – en een zonnepaneel van 200 watt. Dat zonnepaneel is aangesloten op de 100 Ah AGM huishoudaccu. Het dwarsgeplaatste tweepersoonsbed kun je opklappen. Dankzij de gemonteerde rails kun je op de vrijgekomen plek een motorfiets vastzetten.

Compleet met douche

De Phantom heeft de VW Crafter als basis. Om in de breedte te kunnen slapen, is hij voorzien van zogenaamde oren. Dit zijn uitstekende delen ter hoogte van het bed. Het bed heeft een afmeting van 1,98 bij 1,40 meter. Direct voor het bed aan de bestuurderskant is de badkamer met toilet en wastafel te vinden. Om te douchen, kun je met de schuifdeur het gangpad erbij betrekken. Nadeel is dat hiermee de doorgang van voor naar achteren is afgesloten. Door twee putjes loopt het water altijd snel weg. Snel genoeg om geen overstroming te veroorzaken. De badkamer is voorzien van een dakluik met een elektrische ventilator.

In de twee achterdeuren zitten ramen met dubbel privacyglas. Tegenover de badkamer – half voor de schuifdeur – het keukenblok. Dit heeft twee pitten en een compressorkoelkast met een inhoud van 95 liter. De Shadow heeft een 112 liter grote verswatertank. De afvalwatertank heeft 55 liter inhoud. De zithoek voorin is de klassieke buscamperzithoek: een bank, tafel en de twee draaibare cabinestoelen. De Phantom Adventure doet het zonder losse gasflessen. Hij is uitgerust met een vaste 60 liter tank. Voor de verwarming zorgt een Truma-kachel. De afvalwatertank is verwarmd. Je kunt er dus ook mee de sneeuw in. De Phantom Adventure is verkrijgbaar vanaf 77.200 euro exclusief bpm.

Naar de site van Phantom.

SpecificatiesVW Crafter

Basisvoertuig:: VW Crafter, 140 / 180
Aantal zit-/slaapplaatsen:: 2 / 2
Afmetingen (lbh):: 5,94/2,04/2,95 meter
Maximaal totaalgewicht:: 3500 kilo
Prijs:: vanaf 77.200 euro exclusief bpm

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur