PAX Sirocco badkamerventilator op 12 volt

Luc Schaepkens

Gebruik je de douche in je caravan of camper? Herken je ongemakken als een beslagen spiegel of een vochtig plafond? Met de PAX Sirocco badkamerventilator op 12 volt zijn dergelijke vochtproblemen verleden tijd.

PAX Sirocco met vochtsensor

De PAX Sirocco werkt op 12 volt en is aan te sluiten op de badkamerverlichting. Deze badkamerventilator van Zweedse kwaliteit ziet er modern uit en heeft een relatief stille motor. Hij is voorzien van een vochtsensor. Daardoor gaat de ventilator sneller draaien als de douche wordt gebruikt. Wanneer het vocht uit de ruimte weg is gezogen, valt hij automatisch bijna stil. Sinds model 2019 hebben alle Polar-modellen met een binnendouche (TR-interieur) de PAX Sirocco standaard gemonteerd. In de praktijk blijkt de afzuiging van de douche een enorme aanwinst in comfort.

Nu ook montage achteraf

ScandicCaravans levert de Sirocco nu ook voor achteraf-montage. Heb je een caravan of camper met een kleine dakontluchting – zoals de ronde E-lux ontluchter – dan is het plaatsen van de ventilator voldoende. Je kunt hem ook samen met de ontluchter plaatsen. De consumentenadviesprijs bedraagt 249 euro inclusief btw. De prijs voor plaatsing – dus inclusief montage – is op aanvraag. Leverbaar via de ScandicCaravan-partners, specialisten in de branche.

Naar de site van ScandicCaravans.

Nog een tip van ScandicCaravans. Al is het vanwege de vele reisbeperkingen de vraag of de tip nog deze winter is toe te passen. Maar ben je van plan om een keer de sneeuw op te zoeken? En is je camper of caravan niet winterhard? Dan is een afvoerverwarmer van ScandicCaravans een aanrader. De Caravanstussen-afvoerverwarming werkt op 12 volt en je plaatst hem heel gemakkelijk zelf. Het product is in het noorden van Noorwegen geproduceerd en daar ook getest. Hier lees je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur