Parijs bezoeken: slapen in een bos of aan de Seine

Luc Schaepkens

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps (van de nieuwe docuserie Chansons!) achterna? Overdag geef je je over aan de stad van de liefde. Je bezoekt de Eiffeltoren, Montmartre en de Notre Dame. En ’s nachts slaap je in het bos tussen het groen. ’s Ochtends een duik in het zwembad? Of heb je liever een overnachtingsplek langs de Seine met een pendelbus voor de deur? Parijs in de herfst, wij zeggen: doen!

Parijs op 20 minuten vanuit het bos

Camping Versailles ligt op 3 kilometer van het beroemde kasteel en op 20 kilometer van Parijs. De uitgestrekte bossen waren voor Lodewijk de XIV onder meer de reden om het Chateau de Versailles neer te zetten waar het staat. Want het was in eerste instantie een jachtslot. Met het openbaar vervoer sta je vanaf de camping in 20 minuten onder de Eiffeltoren. Fietsen door de bossen afwisselen met een terrasje langs de Seine.

Camping Versailles is recent opgeknapt. Zo is er een overdekt en verwarmd zwembad en een nieuw restaurant. Deze camping is geopend tot en met 7 november. Naar de site van Huttopia Camping Versailles.

Stadscamping CityKamp

Wil je dichter bij Parijs zitten? Dan is stadscamping CityKamp de Paris een aanrader. Deze ligt in het groene Bois de Boulonge. CityKamp is een apart onderdeel van Huttopia, het zijn allemaal stadscampings. Gelegen in het 16e arrondissement, aan de Seine is Camping de Paris een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Parijs. Goedkoper dan een hotel, maar even comfortabel, ruimtelijk en in de natuur. De camping is 7 hectare groot. Er is een restaurant met een groot terras. Voor de kinderen is er een speeltuin. Het sanitair is modern.

De auto of camper laat je uiteraard lekker staan – parkeren is er gratis. Er stopt namelijk een eigen pendelbus voor de deur. Deze brengt je naar het dichtsbijzijnde metrostation. En die stopt midden in Parijs. Een dagje rust? Je kunt op de camping ook een roeibootje huren. Op CityKamp Camping de Paris vind je cottages, pipowagens, tenten van canvas & hout en losse standplaatsen. De camping is het hele jaar geopend. Naar de site van CityKamp Camping de Paris.

Nog een camping in Parijs? Martine bezocht camping La Belle Étoile in de buurt van Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur