Overwinteren op camping Las Torres in Zuid-Spanje

Martine van Kuler

Vaste Campingtrend-volgers zal het niet zijn ontgaan: Dick William Harinck – je kent hem van onze liveshows – viert vakantie op Camping Las Torres in Zuid-Spanje. Op ons YouTube-kanaal vind je vlogs van zijn belevenissen. Wil je meer weten over de camping waar DW verblijft? Lees dan even verder.

Camping Las Torres

Camping Las Torres ligt in het vissersplaatsje Puerto de Mazarron in de regio Murcia. Vanwege de zuidelijke ligging aan de Costa Cálida, nog onder Alicante, is de camping erg geliefd bij Nederlandse overwinteraars. Ook de Spanjaarden zelf genieten er graag van het milde klimaat. Op de camping vind je dan ook een mix van vaste en toeristische plekken.

Camping Las Torres voor de broodnodige vitamientjes

De camping bestaat uit twee delen: Zone A en Zone B. Sta je er maar een paar nachtjes, dan is Zone B prima. Kies je voor een langer verblijf dan raden we toch echt Zone A aan. De plekken zijn daar namelijk beduidend groter. Dat Dick William zijn riante Frankia heeft geparkeerd op een plek in Zone A mag dan ook geen verrassing heten. De plaatsen zelf zijn van zand en gravel, maar de hoofdwegen van Camping Las Torres zijn geasfalteerd. Palm- en sinaasappelboompjes zorgen voor een beetje schaduw. De camping beschikt ook over een eigen sinaasappelboomgaard. Gasten kunnen hier zelf hun broodnodige vitamine C plukken. Leuk!

Zwembad onder de Spaanse zon

Camping Las Torres ligt op een kleine kilometer van zee. Toch hoef je de camping niet af als je een duik wilt nemen. Er zijn namelijk twee zwembaden waar je naar hartelust baantjes kunt trekken of aquagymmen: een buitenbad en een verwarmd binnenbad. Verder kun je er tennissen en jeu de boules spelen. Kortom, je hebt geen excuus om de hele dag op je krent te blijven zitten. Al is dat natuurlijk een ook prima dagbesteding als je vakantie hebt.

Camping Las Torres ziet er verzorgd uit en dat geldt ook voor de fraai beschilderde sanitairgebouwen. Verwacht geen luxe douches of design toiletpotten, maar schoon is het er wel. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Tel het campingwinkeltje (heerlijk vers brood in de ochtend), de campingbar en de gunstige ligging daarbij op, en je begrijpt waarom de camping zo populair is bij overwinteraars.

Zien en doen in de omgeving van Camping Las Torres

Mazarron bestaat uit twee delen. Puerto de Mazarron (een kwartiertje fietsen) is een vissersplaatsje met boulevards en terrassen. Even verderop ligt de stad Mazarron zelf. Hier komen cultuurliefhebbers aan hun trekken in onder meer de kerk van San Andrés, het klooster van La Purísima of de ruïnes van het Velez Castillo de Los Veléz. Europa’s oudste havenstad Cartagena is binnen drie kwartier te bereiken. Nog niet genoeg gezien? Granada – en dus ook het wereldberoemde Alhambra – ligt op ongeveer twee uur rijden van de camping. Stap je liever op de fiets, dan zijn Isla Plana en L’Azohia leuk.

Ook de natuur in de omgeving van de camping is mooi. De kustlijn van de Costa Cálida is zo’n 35 kilometer lang en heeft vele baaien. Vergeet vooral de Gredas de Bolnuevo niet te bezoeken. Deze bijzondere door erosie gevormde kalksteenfiguren vind je bij het strand van Bolnuevo.

Kortom, je hoeft je niet te vervelen als je kampeert op Las Torres in Spanje. Wil je nog meer sfeer proeven? In deze vlog geeft Dick William je een rondleiding over de camping. Is Las Torres toch niet helemaal wat je zoekt? Check dan ons artikel over andere campings in Spanje.

Informatie over de camping

Camping Las Torres
Adres: CN-332, Calle Cartagena, Km. 26, 30860 Mazarrón.
Land: Spanje
Afstand vanaf Utrecht: ca. 2100 km
Geopend: Het hele jaar
Aantal plaatsen: 250
Website: Camping Las Torres

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!