Overnachten in de natuur met de Ether Light XT slaapmat

Marije Onderwaater

Is een bed in een caravan, camper, vouwwagen of (dak)tent niets voor jou? Overnacht je liever in de vrije natuur? Dan is de Ether Light XT slaapmat van Sea to Summit de oplossing. Met deze comfortabele mat tover je elke plek om tot een heerlijke slaapplaats. Toch liever in een tent slapen? Dan kan je deze mat natuurlijk ook gebruiken.

Opblaasbare slaapmat

Deze opblaasbare slaapmat heeft een dikte van 10 centimeter met een goede vering en drukverdeling. De Ether Light XT is voorzien van de Air Sprung Cells-technologie. De cellen vormen zich naar je lichaam waardoor je slaapmat niet aanvoelt als een harde plank waarop je de volgende ochtend gebroken wakker wordt. Een Pillowlock zorgt ervoor dat het hoofdkussen niet gaat verschuiven.

Slaapmat met isolatie

Slapen op harde ondergrond is geen probleem dankzij de Thermolite-isolatie in de geïsoleerde versie van de Ether Light XT. Hierdoor blijft de mat lekker warm, ook al is de grond koud. Voor vrouwen is er een speciale versie van de slaapmat. Volgens Sea to Summit is deze mat helemaal aangepast aan de vrouwelijke vormen én is de isolatielaag nog wat dikker. Geen overbodige luxe voor de vrouwen – onder wie de vrouwelijk helft van de Campingtrend-redactie – die het altijd koud hebben.

Zoals gezegd is de Ether Light XT slaapmat geschikt voor outdooravonturen. Met 350 gram is hij zeer licht van gewicht én je rolt hem nog eens superklein op. Hij kan makkelijk in een rugzak, want opgerold heeft hij de afmeting van een drinkfles. En heel handig: de zak waar je de slaapmat in bewaart, doet ook dienst als luchtpomp. Wanneer de zak op het ventiel is bevestigd, kun je de mat opblazen.

Ether Light XT in drie maten

De Ether Light XT slaapmat van Sea to Summit is in drie maten verkrijgbaar: small, regular en large. Je koopt de slaapmat in outdoorwinkels en online. De adviesprijs is vanaf 169 euro. De geïsoleerde versie is vanaf 189 euro te koop.

Heb je toevallig een oude slaapzak over? Lees dan in dit artikel wat je daar voor moois mee kunt doen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…