Outwell heeft voor elke bus een passende bustent

Luc Schaepkens

Het Deense Outwell heeft een ruim assortiment bustenten. Nieuw zijn de Lakecrest en de Woodcrest. Voor naast en achter de bus.

Bij Outwell valt er heel wat te kiezen

Wie een (bus)campertent zoekt heeft bij Outwell heel wat te kiezen. Dat begint bij een voorpaneel en zijkanten voor aan de luifel. Deze zijn nieuw voor dit seizoen. Het voorpaneel heeft de naam Hillcrest tarp en de zijpanelen heten Fallcrest tarp. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en bieden goede bescherming tegen wind en regen. Daarnaast zijn er de nodige modellen bustenten, van klein tot groot. Voor naast of achter de bus en met de opening aan de achterkant of de zijkant. Iedere tent heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen. Op de site van Outwell staan zo’n negentien verschillende mogelijkheden. Voor het komend seizoen werd het assortiment uitgebreid met twee nieuwe modellen.

Outwell Lakecrest

De Outwell Lakecrest staat aan de schuifdeurkant en heeft één woonruimte. De tent is vrijstaand, wat wil zeggen dat hij kan blijven staan als je bijvoorbeeld met de bus boodschappen gaat doen. De tent heeft een buizenframe. Handig voorzien van een kleurcode om het opzetten te vergemakkelijken. Het is een zeer flexibele tent. Zo kun je bijvoorbeeld het grondzeil ook gebruiken als luifel. De voorkant kan helemaal opzij worden gerold. In de voorkant zit een raam van gaas. Dat zorgt voor licht en ventilatie. Het raam is voorzien van een dicht te ritsen gordijn. Elke zijkant is als deur te gebruiken. Een grondzeil of een koppelset voor aan de bus is optioneel. De tent kost 555 euro.

Outwell Lakecrest.
Outwell Lakecrest.

Outwell Woodcrest

Ook nieuw is de Outwell Woodcrest. Dat is een tent die je ook aan de achterkant van de bus kunt plaatsten. Daarnaast past hij aan de opening van de schuifdeur. Dit model kun je zelfs aan een gewone personenauto vastmaken. Het frame bestaat uit aluflex voorgevormde stokken en is erg licht van gewicht. Tussen de bus en de tent kun je de zijkant dichtmaken met driehoekige stukken tent. Je kunt er ook voor kiezen de zijkant aan één kant open te laten. Op de site van Outwell staan duidelijke foto’s met alle mogelijkheden. De tent is voorzien van gaasramen met dicht te ritsen waterdichte gordijnen. De voor- en achterkant kunnen worden opgerold en dienst doen als luifel. De Outwell Woodcrest kost 615 euro.

Kijk voor de webshop, het veelzijdige aanbod bustenten en meer op de site van Outwell.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur