Outwell Discovery Air opblaasbare tenten

Outwell Discovery Air-serie: opblaasbare tenten voor stellen en gezinnen

Marije Onderwaater

Kamperende stellen en gezinnen die het gemak van een opblaasbare tent willen ervaren, zijn de doelgroep die Outwell met de nieuwe Discovery Air-serie wil bereiken. De collectie bestaat uit drie Starhill-modellen, waarvan eentje al in de prijzen is gevallen.

De tenten in de Outwell Discovery Air-serie zijn alle drie uitgerust met donkere binnententen die voorkomen dat je ‘s zomers al vroeg wakker wordt van het licht. Ook hebben de tenten het HookTrack System. Dit ophangsysteem is geschikt om lichte voorwerpen tot 1,5 kilo, zoals een lampje, aan te hangen. Verder is het tententrio voorzien van getinte vensters, gaaspanelen en een ingenaaid grondzeil van polyethyleen. De luchtbuizen zitten aan de buitenkant van de tenten. Dit heeft als voordeel dat er binnen volop stahoogte is.

Handige achteringang

De opblaasbare tenten hebben een achteringang, die directe toegang tot de binnentent geeft. Kleine kampeerspullen vinden een plekje in een van de gaasvakken in de binnentent. De hele Discovery Air-serie heeft neonkleurige scheerlijnen. Handig, want je kan er tijdens een nachtelijk toiletbezoek zo maar eens over struikelen. De waterkolom van alle tenten is 3000 mm.

Outwell Discovery Air Starhill tenten
Outwell Discovery Air Starhill tenten

Tent van het Jaar: Starhill 5A

Bij de Britse Camping Awards 2023 viel de Starhill 5A uit de Outwell Discovery Air-serie vorige maand in de prijzen. Het model werd uitgeroepen tot Tent van het Jaar. De jury roemt de prijs-kwaliteitverhouding van de tentenserie. “Met zo’n aantrekkelijk prijskaartje zullen de opblaasbare tenten van Outwell veel toegankelijker worden voor een breder publiek. De Starhill 5A is geweldig voor kleinere gezinnen en biedt de meeste functies die u mag verwachten van een familietent van topkwaliteit van een topmerk.” Verder is de jury onder de indruk van de luchtbuizen aan de buitenzijde. “Het is heel anders en een van die dingen die je leuk vindt of niet… en wij vinden het leuk!”

De Starhill 5A heeft – het zal je niet verbazen – vijf slaapplaatsen, verdeeld over twee slaapcabines. De tent is 4,80 meter lang en 3,40 meter breed. De prijswinnende tent kost 949,95 euro.

Outwell Starhill 5A
De Outwell Discovery Air Starhill 5A
Outwell Starhill 5A
De Outwell Discovery Air Starhill 5A

Starhill 4A

Een tikkie kleiner dan bovenstaande prijswinnaar is de Starhill 4A. Deze tent is 4,65 meter lang en 3 meter breed. Er is één slaapcompartiment waar vier personen kunnen overnachten. De Starhill 4A kost 889,95 euro.

Outwell Starhill 4A
Outwell Starhill 4A
Outwell Starhill 4A
Outwell Starhill 4A

Starhill 6A

Met een lengte van 5,30 meter en een breedte van 4,20 meter is de Starhill 6A de langste van het stel. Er zijn drie slaapcompartimenten, die elk twee slaapplaatsen bieden. De Starhill 6A kost 1.029,95 euro.

Outwell Discovery Air Starhill 6A
Starhill 6A
Outwell Discovery Air Starhill 6A
Starhill 6A

Meer weten?

Kijk dan op de site van Outwell via onderstaande button. Daar vind je alle lay-outs en meer specificaties.

Ben je meer geïnteresseerd in opblaasbare daktenten? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…