TS BusCamp Tipi
TS BusCamp Tipi

Opvallend kamperen met de buscampers van TS BusCamp

Marije Onderwaater

Houd je wel van wat bekijks op de camping? Dan zijn de buscampers van TS BusCamp echt iets voor jou. Het Duitse bedrijf geeft de buscampers namelijk allemaal net iets extra's waardoor ze behoorlijk in het oog springen.

De BusCamp Biwak op de VW T6.1 is de nieuwste aanwinst van TS BusCamp. En alhoewel het exterieur van deze campingbus zeer fraai is, is het niet zo’n nekkenverdraaier als andere modellen van de camperbouwer. Toch is de Biwak zeer de moeite waard, alleen al om geringe lengte van 5 meter. Onder de kap zitten een 150 pk Euro 6dTemp-motor en een zeventrapsautomaat. De bus is voorzien van het originele pop-up dak van Volkswagen, dat uitgeklapt voor een stahoogte van ruim 2 meter zorgt.

Tot de cabine-uitrusting behoren onder meer een achteruitrijcamera, airconditioning, een eCall noodoproepsysteem, een multifunctioneel lederen stuur, stoelverwarming voor beide stoelen, cruise control, en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Van de driezitsbank in de campingbus is een bed te maken. Verder is de bus voorzien van onder meer een keukenblok met kookvoorziening, een gootsteen, jerrycans voor vers- en afvalwater en een compressorkoelkast van 42 liter.
In Duitsland heeft de BusCamp Biwak een vanafprijs van 76.000 euro.

BusCamp Biwak
De BusCamp Biwak op de VW T6.1
BusCamp Biwak
De BusCamp Biwak op de VW T6.1

BusCamp X-Ped

Van een heel andere orde is de BusCamp X-Ped op de Mercedes Sprinter 4×4. Op het eerste gezicht is het misschien even kijken in hoeverre de X-Ped van andere stoere buscampers verschilt. We verklappen het meteen: deze buscamper heeft geen schuifdeur maar een echte toegangsdeur. De ruimtebesparing die zo wordt gecreëerd, gebruikt BusCamp voor een serviceklep waar plaats is voor de gasfles.

De X-Ped is verder uitgerust met extra brede all-terrain banden en standaard vierwielaandrijving. Het interieur van deze buscamper is ook opvallend anders. De verbredingen aan de zijwanden maken het mogelijk achterin een dwarsbed van 2 meter te plaatsen. Het bed is voorzien van een lattenbodem en koudschuimmatrassen en deels inklapbaar, zodat meer leefruimte ontstaat. Voor het bed bevindt zich een zitje met uitschuifbare tafel. De keuken is in tweeën blokken gedeeld die tegenover elkaar zijn geplaatst. Het sanitair – dat uittrekbaar is en zo in grootte kan verdubbelen – zijn aan de bestuurderskant te vinden.
De BusCamp X-Ped heeft een Duitse vanafprijs van 174.500 euro.

BusCamp X-PED
De BusCamp X-PED op Mercedes Sprinter
BusCamp X-PED
De BusCamp X-PED op Mercedes Sprinter
BusCamp X-PED interieur
Een anders-dan-anders-interieur
BusCamp X-PED interieur
Een anders-dan-anders-interieur

BusCamp Tipi

Met de BusCamp Tipi trek je zeker bekijks. Dat is vooral te danken aan de brede camperdeur – die we ook bij de X-ped zien – en vooral aan het grote panoramaraam aan de passagierszijde. Dit raam zorgt voor een zee van licht in de camper. Het in hoogte verstelbare hefbed maakt deze buscamper op de Fiat Ducato extra ruim. Wanneer het bed overdag in de hoogste stand hangt, is er onder ruimte voor een heftafel met verstelbaar tafelblad en twee banken.

De keuken van de Tipi is uitgerust met een driepitskookplaat, een apothekerskast en een compressorkoelkast van 80 liter. Ook hier bestaat de keuken uit twee blokken die tegenover elkaar staan.
De vanafprijs van de BusCamp Tipi is 89.000 euro in Duitsland. De Tipi is ook in een XL-versie beschikbaar.

TS BusCamp Tipi
TS BusCamp Tipi
TS BusCamp Tipi
TS BusCamp Tipi
BusCamp Tipi interieur
BusCamp Tipi interieur

BusCamp Wigwam

Wie graag fietsen of zelfs een motor meeneemt in een buscamper, zit goed met de BusCamp Wigwam. Het bed (2 x 1,7 meter) is namelijk op te klappen waardoor hier ruimte voor ontstaat. Dit model is verder voorzien van een ruime keuken, vier klapramen plus twee dakramen en opvallend veel opbergruimte. De buitenluifel maakt het mogelijk om onder (bijna) alle weersomstandigheden buiten te zitten.
De BusCamp Wigwam staat op de VW Crafter en heeft in Duitsland een vanafprijs van 84.000 euro.

BusCamp Wigwam
De BusCamp Wigwam
BusCamp Wigwam
De BusCamp Wigwam

Meer weten?

Wil je meer weten over deze Duitse camperbouwer? Bekijk dan de website via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…