Opblaasbare familietent Outwell Oakdale 5PA laat concurrentie achter zich

Marije Onderwaater

Opblaasbare tenten zijn niet meer weg te denken bij de meeste merken. Ook Outwell heeft meerdere exemplaren in de collectie, waaronder de Oakdale 5PA, een prijswinnende opblaasbare tent voor vijf personen.

Camping Awards 2021

Bij de Camping Editor’s Choice Awards 2021 van het Britse Camping Magazine gaf de Outwell Oakdale 5PA zijn concurrenten het nakijken. In de categorie ‘Beste kleine familietent (met maximaal vijf slaapplaatsen), ging deze opblaasbare tent er met de winst vandoor. Daarmee liet hij de Wild Country Zonda 4EP en de Vango Aether Air 450XL achter zich.

Snel op te zetten familietent

De Outwell Oakdale 5PA is een soort minihuis, met verschillende compartimenten. Slapen gebeurt in een van de twee verduisterde slaapcabines, die 1,40 meter en 1,80 meter breed zijn. De cabines zijn van elkaar gescheiden door een tentdoek, dat natuurlijk helemaal omhoog kan worden gerold. Opvallend handig zijn de Quick & Quiet Access-deuren met magneetsluiting. Wie ’s nachts of ’s ochtends even uit bed wil stappen, kan dat geruisloos doen en zo de medekampeerders lekker laten slapen. De magneetdeuren sluiten vanzelf weer.

De deuren van de slaapcabines sluiten geruisloos dankzij de magneetstrip.
De deuren van de slaapcabines sluiten geruisloos dankzij de magneetstrip.

Wing Lounge

Outwell heeft de Oakdale 5PA uitgerust met een zogenoemde Wing Lounge. Dit is een extra compartiment aan de zijkant, dat op het leefgedeelte in het midden aansluit. Deze Wing Lounge heeft eigen ramen, goede ventilatie – net als de rest van de tent – en biedt vooral extra ruimte. Die ruimte is te gebruiken als slaapplek, maar ook voor bagage of als plek om lekker te chillen.

Slim ophangsysteem

Deze Outwell is voorzien van het HookTrack System. Een dergelijk ophangsysteem zagen we al eerder. Onder meer bij die andere prijswinnende tent, de Vango Anantara III Air TC 650XL. Het systeem is geschikt om verlichting en andere voorwerpen (met een maximumgewicht van 1,5 kilo) aan te hangen. Verder zijn door de tent heen diverse opbergvakken aangebracht.

Materiaal

Voor het polyester-tentdoek is gebruik gemaakt van brandvertragende materialen. De tent heeft een vast grondzeil. Volgens Outwell blijft deze opblaasbare familietent ook staan bij stevige wind. Dat is onder meer te danken aan het aerodynamische ontwerp en het windvangsysteem. Natuurlijk kan de Oakdale 5PA wel een buitje hebben. Hij heeft een waterkolom van 4000 mm, wat betekent dat hij niet snel zal doorlekken. De dubbelgestikte naden helpen daar aan mee.

De afmetingen van de Outwell Oakdale 5PA.
De afmetingen van de Outwell Oakdale 5PA.

Outwell Oakdale 5PA afmeting

Eenmaal opgezet is de Outwell Oakdale 5PA 6,40 meter lang en – inclusief de Wing Lounge – 4,90 meter breed. De tent is 2,10 meter hoog en de stahoogte binnen is 2,00 meter. Deze opblaasbare en snel op te zetten tent voor vijf personen is te koop voor 1.219,95 euro. Kijk voor meer informatie op de site van Outwell.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…