Ook in de zomer van 2021 volop pop-up campings

Luc Schaepkens

Vorig jaar was het een nieuwe trend in kampeerland. De zogenaamde tijdelijke pop-up campings. Ben je op zoek naar een nieuwe camping in Nederland of een nieuwe camping in België? Bekijk dan hier het aanbod pop-up campings van de zomer van 2021.

Pop-up campings

Pop-up campings zijn campings met tenten, yurts, mobilhomes en meer. Spullen die niet nodig zijn op evenementen en festivals, daar begon het vorig jaar mee. Na het succes van vorig jaar is er ook in de zomer van 2021 een ruime keus. Dit jaar zelfs meer nieuwe, hippe en ludieke plekken. Locaties aan zee of bij een natuurplas bijvoorbeeld. Ontdek nieuwe plekken op een tijdelijke camping in Nederland of een tijdelijke camping in België.

Dit jaar nog meer pop-up campings

Natuurlijk keren ook dit jaar de foodtrucks en festival-vibes terug. Meer dan 30 pop-ups in Nederland, België, Frankrijk en Engeland. Te combineren met een dichtbij gelegen leuke stad. Zo slaap je bijvoorbeeld bij Glamp Outdoor Camp Vliegveld Twente op een heus vliegveld en kun je overdag Enschede ontdekken.

Camping De Wereld

Pop-up camping De Wereld in Overasselt gaat wegens succes in de herhaling. Alleen niet in Overasselt, maar in het waterrijke Zeewolde in Flevoland. Op het prachtige en 70 hectare grote scoutinggebied. Dankzij de ingerichte tipi’s en yurts zul je een luxe kampeervakantie in de natuur beleven. De camping is geopend van 16 juli tot en met 3 september.

Glamp Outdoor Camp

Wat begon met 1 locatie in 2020 groeide uit tot maar liefst 7 locaties in 2021. De Glamp Outdoor Camps – met luxe accommodaties – bevinden zich allemaal op unieke locaties. Of midden in de natuur van de Veluwe, de Maashorst of de Sallandse Heuvelrug. De Glamp Outdoor locaties zijn in Hoenderloo op Veluwe, Schaijk, Zuna, Appeltern, Winterswijk, Vliegveld Twente in Enschede en Burgers’ Zoo in Arnhem

Laguna Beach Family Camps – Corfwater

Verscholen tussen de Pettemer Duinen in Corfwater ligt het Laguna Beach Family Camp. Het strand en de zee zijn op loopafstand. Hier kun je uitstekend surfen of lekker luieren op het strand. Er is zelfs een strandbar. Een ingerichte tipi, yurt, lodge of bell tent staat voor je klaar. Ook in Zweden is er een Laguna Beach locatie.

De Camphanen

In 2021 is pop-up camping De Camphanen te vinden op Landgoed Energy Up in Zeewolde. Deze reizende camping heeft namelijk elk jaar een andere locatie. Nieuwe mensen ontmoeten en avonturen in de natuur beleven, dat staat op het programma. Kampvuren, gezelligheid en unieke accommodaties. Je kunt namelijk verschillende vintage campers huren. Pop-up camping De Camphanen is in 2021 geopend van 23 april tot en met 27 augustus.

Camping East Nomads

De Camping East Nomads is een pop-up camping in Aalten, Gelderland. Ook hier de combinatie van natuur en luxe accommodaties. De Achterhoekse rust zal goed in de smaak vallen bij gezinnen. Dicht bij de natuur, maar ook ’s avonds comfortabel genieten. Verbluffende uitzichten en comfortabele bedden. De camping is open van 21 mei tot en met 5 september 2021.

Park van Beervelde Glamping

De eerste nieuwe camping in België ligt vlakbij Gent en Lokeren. Daar ligt Park van Beervelde. In het kasteelpark kun je terecht voor een heuse glampingvakantie. Op de pop-up camping kun je gebruik maken van de faciliteiten van het park, bijvoorbeeld met een diner of lunch in het historisch Koetshuis van het Park.

Pop-up Glamping de Dobbelhuizen

Slapen in een van de twee safari-daktenten, wakker worden bij de geur van een lekkere Nespresso. Mijmeren over het kampvuur en de bbq van gisteravond. Logeren op het platteland van Bonheiden is uniek. Bij aankomst staat alles klaar en kun je een weekend, midweek of langer genieten van eenvoud-met-een-beetje-luxe aan de rand van de weide. Eén tweepersoons daktent staat 2 meter boven de grond op een platform dat via een trapje te bereiken is. Daktent twee staat op een bagagewagen waarin eventueel een 3e persoon kan slapen. Met ernaast een grote relaxtent. Helaas niet geschikt voor kinderen. Voor shoppen en/of een cultureel uitstapje zijn Mechelen – op 10 minuten, Leuven – op 20 minuten – en Brussel – op 30 minuten – dichtbij.

Klamping Glamping by Klare

Klamping – Glamping by Klare is een mini pop-up camping. Klare Naert uit Zerkegem verhuurt namelijk tenten. Deze tenten worden tip-top ingericht. Met opgemaakte bedden, sfeervolle verlichting, een vuurschaal, kussens en een zogenaamde low-diner tafel. De tent kun je neerzetten waar je maar wilt. In je eigen achtertuin bijvoorbeeld. Heb je zelf geen plek, dan heeft Klamping aan de voet van de Koekelareberg mooie spots op een boerderij met eigen schapen. De tenten worden uitgerust met een kleine bbq, dubbel gasfornuis, keukengerei en servies. Je kunt ook een “funpakket” bijhuren met daarin o.a. petanque, beachtennis en reuze mikado. De tenten zijn standaard voor twee personen, extra bedden zijn bij te huren.

De volledige lijst staat op: Jetcamp.com

Zoek je meer campings, klik dan op Campings bovenaan e site in de groene balk. Je kunt dan kiezen per land, te beginnen met campings in Nederland. Zo is er ook een hele pagina campings met privésanitair. Een pagina over campings in België hebben we nog nie

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur